Најновије

Путину не дају у пензију

Председник Русије се не изјашњава, али мало ко сумња у његову кандидатуру на изборима. Чак 63 одсто Руса неће новог лидера, против оних које финансира иностранство.

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

На тренутно најинтересантније питање упућено Владимиру Путину да ли ће се кандидовати на наредним председничким изборима, одговора још нема, али се он већ изјаснио о својим жељама кад напусти Кремљ. До сада Путин није прецизирао да ли ће се 2018. године кандидовати на председничким изборима, али већина Руса се изјашњава да они баш то желе.
У интервјуу који је дао агенцији Блумберг, Путин је рекао да евентуална кандидатура зависи од остварења планова о повећању нивоа стандарда, развоју економије и социјалне сфере, као и подизања одбрамбене моћи Русије. Истовремено, описао је и какав би требало да буде његов наследник - довољно млад, али и зрео.
У новембру, у анкети "Левада центра", чак 63 одсто Руса је одговорило да и после 2018. жели да види у фотељи у Кремљу управо Владимира Путина. То је, после 2012, највећи проценат грађана Русије који желе да Путин опет буде на челу земље.
Уколико се Путин буде кандидовао 2018. за председника, а у то мало ко сумња, он ће бити велики фаворит. Опозиција нема ново име, већ ће Путину највероватније бити конкуренти стари "спаринг партнери" - комуниста Генадиј Зјуганов и политички шоумен Владимир Жириновски, које ће, као и до сада, лако и убедљиво да победи.
Ванпарламентарна опозиција, коју финансира бивши сувласник нафтне компаније "Јукос" Михаил Ходорковски, засада није одлучила кога ће подржати као председничког кандидата. Али он свакако има најмање шансе, јер велика већина Руса има "алергију" према онима које финансирају из иностранства. Велика предност Путина је у томе што комуницира са широким слојевима становништва. Обилази градове и разговара не само с руководствима, већ и с радницима. Недавно је био у Јарослављу, где је са радницима разговарао 40 минута, а у понедељак је у Чељабинску, у модерној фабрици, причао са запосленима који су му постављали питања више од сата.
Један од запослених у фабрици "Етерно" рекао је председнику да га његова ћерка често пита ко је Путин. На то је председник Русије одговорио: "Кажите, то је човек који ради да би она била срећна." 

Волео би да путује

Током боравка у фабрици "Етерно" у Чељабинску, Путин је у разговору са запосленима казао да жели да успешно заврши каријеру председника и да затим пропутује светом.
- Волим да путујем, али сада мало шта видим. Ето, био сам недавно у Перуу, али осим аеродрома и зграде у којој се одржавао самит Атлантско-тихоокеанске економске сарадње, мало шта сам видео. Волео бих да видим историјске и културне споменике, да се дивим природи - рекао је Путин. Извор: Novosti.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА