Најновије

ШТА ЈЕ ТО ''VIP''? Отац Рафаило ће вам отворити очи дефиницијом

''Познатим личностима је сам ђаво „намонтирао“ славу и моћ!'', рекао је на литургији отац Рафаило.

Отац Рафаило (Фото: Јутјуб)

Отац Рафаило, игуман манастира Подмаине код Будве, познат по својим контроверзним литургијама, у којима се бави проблемима савременог друштва од дроге до популарне игрице „Покемони“, у најновијој беседи у цркви уочи божићњег поста из чиста мира се дотакао такозваних ВИП, доводећи их у везу са демонима, односно самим ђаволима! - У име Оца и Сина и Светога духа. Једна од превара овога света јесте и када на одређеним местима или у одређеним ситуацијама поводом различитих догађаја које сабирају дезоријентисани народ наиђемо на ознаку ВИП... То је врло интересантна личност, и у томе сепареу, ексклузивном ресторану, ноћном клубу не можеш да седиш ти, него он, не ви, него они. Тим авионом, тим путем не може обичан народ, него ВИП друштво и особе. То је једна од јефтиних превара бедног света. У цркви то не важи, сви ми битни, сви смо ми ВИП особе овде, из угла светога олтара. Овде таква особа која долази из области таме, обмане, преваре не може да заузима то место.
Тамо јој је намонтирана слава, а то ђаво зна и те како вешто да уради, демон ти намонтира славу, па те убеди у твој значај... Та величина када дође, ми је у чело трпезе трпамо, има златан прстен, има златне фелне на аутомобилу, има злато у зубима, у трезорима, па нас тај лажни сјај обасја, па правимо разилку, па сматрамо да он треба да седи у челу, а наш прости човек ако се снађе где се снађе. Господ нам строго забрањује да правимо ту разлику, то је демонски свет, то су црни демони - рекао је, између осталог, овај свештеник из Митрополије црногорско-приморске.
А онда је прешао на још контроверзнију тему, а то је кокаин, и изнео тврдње да се данас све више људи дрогира. Дотакао се и пушача...
- Деси се да демон напада човека и овај нема куд и мора да ради шта му се каже, да тегли, како се изражавају наши шмркачи, није их ни стид да повлаче ноздравом која је дата да се њоме дише, па да се тим дахом слави Бог. Све што дише хвали и слави Господа, то је дубока симболика. Да знају пушаци - нису уста, плућа и ваздух да се са димом мешају. А ко хоће да пуши, нека пуши, ко хоће да ушмркава, нека ушмркава, ко хоће да уфиксава, нека уфиксава, дата је слобода, али Господ хоће да ми знамо која је и каква његова воља, а чија је она туђа воља - објашња отац Рафаило.

И ђедови се дрогирају!

Рафаило каже и да се дрогирање сада популарно назива „тегљењем“. - Па питају један другога: „Оћемо ли теглити што?“ Видите шта ђаво ради, има ту отаца, синова и ђедова, а нова генерација ђедова склона је томе, јер хоће у генерацију унука да се врати. То је тамница и лудница, зато људи пуцају, зато имамо младе психичке болеснике - завршио је он констатујући и да, нажалост, „наша психијатрија не признаје постојање демона, а то није добро, па оболелог ударају фармацеутским маљевима, а ђаво и даље наставља да живи у њему“. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА