Најновије

АФП: "Чокогејт оставио горак укус у устима бивших непријатеља"

Скандалом са српским чоколадицама, које је хрватска председница Колинда Грабар Китаровић поделила деци у Дубровнику, бави се и агенција АФП.

Колинда - прва "предсједница" Хрватске (Фото: ЈуТјуб)

Агенција новоди да је то оставило "лош укус" у устима између два бивша непријатеља, те да је ионако лоше односе "закиселило" до нивоа који није виђен од рата 1990.
- Чокогејт је почео када је хрватска председника Колинда Грабар Китаровић посетила вртић у Дубровнику, граду на хрватском делу Јадрана, и одушевљеној деци поделила пакетиће у којима су се нашле и чоколадице произведене у Србији - наводи АФП. 
Примећује да је овај, како се наводи, сладак гест изазвао велики проблем и да хрватска председница није могла да изабере гори дан за чоколаде из Србије с обзиром на то да је 6. децембра обележена 25. годишњица кључне борбе за, како се наводи, одбрану опкољеног Дубровника од српских снага на почетку рата на простору бивше Југославије. 
Агенција подсећа да се хрватска председница дан касније јавно извинила и рекла да није лично контролисала садржај пакета који је поделила деци. 
- Била сам веома разочарана јер лично подржавам камању Купујмо хрватско - пренео је АФП речи Китаровић, уз напомену да је такав њен поез изазвао велики гнев у Србији. 
Потез Китаровићеве, међутим, није изазвао гнев само у Србији. 
Њена изјава наишла је и на критике у Хрватској, па је тако саборски заступник и председник СНВ Милорад Пуповац такво понашање назвао непримереним и срамотним, а професор на Факултету политичких наука у Загребу Дејан Јовић је рекао да је Колинда Грабар Китаровић показала да уопште нема талента за политику и дипломатију, посебно економску. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА