Najnovije

"Asad je pobedio, ne razumem zašto Obama i dalje naoružava pobunjenike"

Bivši američki ambasador u Hrvatskoj, Piter Galbrajt, komentarisao je aktuelnu bitku za Palmiru ističući da ruska podrška sirijskoj vojsci u borbi protiv ID-ovih terorista predstavlja "službu čovečanstvu".

Piter Galbrajt (Foto: Jutjub)

Spomenimo pritom da je komentar dao pre nego što je Palmira tokom prethodnog vikenda pala u ruke ID-ovih terorista.
Galbrajt se osvrnuo i na rat u Siriji uopšte i istakao da bi Zapad i sirijska opozicija trebali da shvate da je "Asad dobio ovaj rat" i da bi trebali da prestanu sa krvoprolićem kako na kraju ne bi "završili ni sa čim".
- Ruski vazdušni napadi i angažman sirijskih kopnenih snaga protiv ID-a u Palmiri je služba celom čovečanstvu - zaštite tamošnjeg naroda, ali i važnih spomenika koji su zaista baština celog čovečanstva - rekao je Galbrajt.
- Postalo je jasno da je Asad dobio ovaj rat. Važna stvar je sada pronaći načine kako da se sukobi zaustave. Nema smisla nastavljati ovaj rat koji je već izgubljen - poručio je.
Oštro je kritikovao odluku Obame da pošalje još oružja militantima u Siriju pošto je njegov naslednik Donald Tramp već rekao kako će raditi zajedno sa Rusijom i sirijskom vladom u borbi protiv terorista. - Jednostavno nema smisla naoružavati pobunjeničke grupe pošto su već izgubili - to će samo prouzrokovati nepotrebnu smrt još ljudi - rekao je. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA