Najnovije

DAČIĆ: Kina i Rusija garanti rešavanja pitanja Kosova i Metohije u UN

PEKING - Potpedsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je u Pekingu da je podrška Kine i Rusije, kao stalnih članica Saveta bezbednosti, garancija našoj zemlji da pitanje Kosova i Metohije u UN neće biti rešeno na štetu Srbije.

Dačić (Foto: Sinhua)

Istakao je da su Srbija i Kina saradnju počele izgradnjom mosta Zemun - Borča i obnovom termoenergetskih kapaciteta u Obrenovcu, a da je danas vrednost saradnje premašila dve milijarde dolara.
Podsetio je da kineske kompanije grade auto-puteve po Srbiji i da će raditi na izgradnji pruge Beograd Budimpešta.
Govoreći o saradnji dveju zemalja u budućnosti, Dačić je istakao da Srbija želi da modernizuje prugu Beograd - Niš i dalje prema makedonskoj granici i Grčkoj, ali i prugu Beograd - Bar, kao i nove mostove na Dunavu i Savi.
Govoreći o međunarodnoj politici, Dačić je za Kineski međunarodni radio rekao da izabrani američki predsednik Donald Tramp zna da mu se ne isplati da pogoršava odnose sa Kinom.
Ne misli, kazao je, da će odustajanje od politike jedne Kine biti osnova politike SAD.
„Pobedu na izborima Donald Tramp je izgradio na kritici dosadašnje američke administracije i njenog intervencionizma širom sveta. Tramp je u biznisu naučio šta je najvažniji rezultat, tako da ne verujem da mu se isplati da sa Kinom gradi loše odnose. Naprotiv, verujem da će sa Rusijom i Kinom popraviti odnose", izjavio je Dačić.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA