Najnovije

11 dokaza bratstva Delija i Gejt 7: Kad oni navijaju svima su vilice do poda! (FOTO/ VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde danas u Evroligi gostuju Olimpijakosu u Pireju, a to će biti prilika za novi crveno-beli spektakl u režiji navijača dva tima.

Pravoslavna braća (Foto: Jutjub)

Delije i Gejt 7 su u bratskim odnosima već 30 godina, još od kada je 1986. godine fudbalski klub Crvena zvezda gostovao Panatinaikosu u Atini, a pristalice kluba iz Pireja došle da pruže podršku crveno-belima.
Prijateljstvo dve navijačke grupe traje još od tada, a one zajedno sa navijačima Spartaka iz Moskve čine trojstvo - Pravoslavna braća.
Vremenom je ono samo produbljivano zajedničkim akcijama, posetama i odlascima na gostovanja, a mi smo zato odlučili da se prisetimo kada su sve Delije i Gejt 7 dokazali da su braća. 1. Kada je Crvena zvezda u Kupu evropskih šampiona 1992. godine ponovo gostovala u Atini Panatinaikosu, navijači Olimpijakosa su se pojavili na stadionu sa velikim transparentom "Good luck Red Star - Gate 7". 2. Prva međunarodna utakmica koju je Crvena zvezda igrala posle ukidanja sankcija bila je baš protiv Olimpijakosa u Beogradu 1994. godine, a tom prilikom su Delije dočekale grčki tim i navijače sa koreografijom na kojoj je pisalo na engleskom "Dobrodošli pravoslavna braćo". 3. Delije i Gejt 7 su mnogo puta išli na zajednička gostovanja drugim timovima u inostranstvu, pa su tako navijači Zvezde išli u Torino, Monte Karlo kada je Olimpijakos igrao u Ligi šampiona, a navijači Olimpijakosa putovali u Švajcarsku i na druga gostovanja crveno-belih. 4. Prisustvo na velikim derbijima koje igraju u domaćim šampionatima i jednih i drugih je neizostavno. Tako Gejt 7 redovno dolazi u Beograd na fudbalski derbi protiv Partizana, a bili su i kada je Panatinaikos gostovao Zvezdi, a takođe, isto važi i za Delije kada se igra grčki derbi ili Partizan gostuje u Pireju. 5. Neizostavan deo na tribini Gejt 7 jeste i transparent "Kosovo je Srbija", kao i isto skandiranje na mečevima Olimpijakosa. 6. Kada je Vladimir Stojković, koga Delije smatraju izdajnikom zato što je prešao u Partizan, trebalo da potpiše za Olimpijakos, Gejt 7 se žestoko pobunio. Na jednom meču je bio istaknut i transparent u kome se vređa srpski reprezentativni golman, a na kraju od transfera nije bilo ništa. 7. Nakon ubistva Marka Ivkovića u Istanbulu, navijači Olimpijakosa su na prvom sledećem meču koji je njihov tim igrao, a to je bilo u Ligi šampiona protiv Atletika razvili transparent "I na nebu tom na koje idem ja, počivaj u miru brate Marko Ivković". 8. Svi se nažalost sećamo nemilih scena prošle sezone kada je u Ligi šampiona Dinamo Zagreb gostovao Olimpijakosu, a dan pre i posle meča na ulicama prestonice Grčke je bukteo navijački rat i lov na Bed Blu Bojse koji su vodili zajednički Gejt 7 i Delije. 9. Upravo na toj utakmici protiv Dinama je Gejt 7 na neki način istakao i poštovanje, ali i bratstvo sa Delijama koreografijom na kojoj je bio ogroman kolos sa istetoviran grbovima Gejt 7 i Delija. 10. I svi se sećaju kada je Olimpijakos prvi put u Evroligi gostovao Crvenoj zvezdi 2014. godine i kakvu su zajedničku koreografiju u Kombank areni napravili navijači dva tima. 11. U maju ove godine Olimpijakos je bio gost Crvene zvezde u meču u kome se slavila titula, a navijači dva tima su opet priredili zajednički spektakl. Kako je Simon naučio crnce da pevaju ovu Zvezdinu pesmu pogledajte OVDE. Izvor: espreso.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA