Najnovije

OVDE SE ODLUČUJE SIRIJSKI RAT: Tri turska vojnika mrtva kod Al Baba, 11 ranjeno! (MAPA/VIDEO)

Tri turska vojnika su poginula dok je još 11 ranjeno u borbama protiv pripadnika ID-a kod sirijskog grada Al Baba, saopštila je danas turska vojska.

Turska artiljerija (Foto: JuTjub)

Od početka Erdoganove operacije u Siriji živote je do sada izgubilo 20 turskih vojnika. Prema izveštajima sa terena, turska vojska i njeni saveznici su prodrli u grad i sada se vode žestoke borbe za gradsku bolnicu. Paralelno sa borbama na zemlji, tursko vazduhoplovstvo bombarduje sam grad i njegovo okruženje. Zelenom bojom na mapi označene su teritorije pod kontrolom turske vojske i njoj lojalnih militanata, crvenom bojom teritorije pod kontrolom vladinih snaga, crnom bojom teritorije pod kontrolom ID-a, a žutom bojom teritorije pod kontrolom kurdskih jedinica.

Od posebne je važnosti činjenica da su jutros snage lojalne turskoj vojsci presekle put između Al Baba i Alepa. Sa zapadne strane u grad nadiru militanti podržani od strane turske vojske (zelena boja), dok na istoku i jugu džihadisti grčevito drže svoje pozicije (crna boja).

Prilikom neuspelog napada na jednu od pozicija proturskih snaga koje učestvuju u operaciji "Štit Eufrata", nekolicina džihadista je likvidirana, a zaplenjena im je određena količina vojne tehnike. Kako džihadisti vrbuju decu za svoje ciljeve pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA