Najnovije

ZVEZDA IZDOMINIRALA PARTIZAN: Pogledajte kako je osvojena prva titula (VIDEO)

Na Zvezda TV, u serijalu "Legende Marakane" objavljena je nova epizoda, u kojoj je emitovan nastavak priče sa Miodragom Petrovićem Mališom, golmanom koji je u Crvenoj zvezdi od prvog dana njenog osnivanja.

Dominacija (Foto: Jutjub)

Ovog puta, Petrović se prisetio osvajanja prve šampionske titule i radosti koju su crveno-beli doneli svojim navijačima te 1946. godine. Bila je to titula prvaka Srbije jer te sezone nije postojalo savezno prvenstvo.
- Ono je na osnovu plasmana u republičkim prvenstvima formirano naredne sezone. Zvezda je tako prvu titulu šampiona Srbije osvojila još 1946. čak 61 godinu pre one zvanične 2007. godine. Sve glasnija su razmišljanja da bi klub trebalo da traži način da se ta titula prizna kao zvanična. Govorio je i o tome kakav je osećaj bio podići prvi pehar u istoriji Zvezde osvojen u Kupu nakon pobede nad Partizanom od 3:0. Petrović nije zaboravio da spomene ni sve ono što je naučio od prvog Zvezdinog trenera Baneta Sekulića kao ni svoje saigrače koji su bili najzaslužniji za dobru atmosferu u Zvezdinoj svlačionici krajem 40-ih godina prošlog veka. Legendarni golman prisetio se i jedne od najubedljivijih pobeda u Evrpskim utakmicama kada je naš tim savladao francuski Bordo sa 9:2 - navedeno je na sajtu crveno-belih. 
Šta je Deki Stanković poručio delijama pogledajte OVDE.
Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA