Najnovije

TAJNE DEVEDESETIH, UBISTVA U IME DRŽAVE: Sloba se plašio osvete za Arkana!

Bivši šef SDB Radomir Marković, koji u zatvoru Zabela služi kaznu od 40 godina, tokom svojih svedočenja otkrio je da je nekadašnji predsednik SRJ Slobodan Milošević strahovao od osvete nakon ubistva Željka Ražnatovića Arkana 2000. godine.

Slobodan Milošević (Foto: Jutjub printskrin)

Milošević se, kako je tvrdio Marković, bojao da Arkanovi ljudi u znak odmazde ne likvidiraju njegovog sina Marka.
Marković je u izjavi koju je potpisao 2001 rekao da „nikad nije bila jasna veza i bliskost između Miloševića i Arkana“.
- Ja sam Arkana poznavao, ali nikada nisam s njim bio u bliskoj vezi. Nakon ubistva Arkana pozvao me je Slobodan Milošević i naložio mi da pozovem Borislava Pelevića i da mu pružim sve informacije koje RDB ima vezano za to ubistvo. Ja mislim da je Milošević bio uplašen za svog sina Marka, zato što je postojala priča da je Arkan, svojevremeno, govorio da će, ukoliko se njemu nešto desi ili bude otišao u Hag, osvetu podneti Marko Milošević - posvedočio je Marković.

Sastanak s Pelevićem

On i dalje tvrdi da se zbog toga našao s Pelevićem. - S obzirom na to da je to bio Miloševićev nalog, ja sam to i uradio, a (Borislav) Pelević je došao sa Arkanovim sinom Mihajlom. Osim toga, 15-20 dana nakon Arkanovog ubistva, pozvala me je Mirjana Marković i tražila da dođem kod nje u Užičku ulicu. Tamo sam zatekao Arkanovu suprugu Svetlanu Cecu Ražnatović, a razlog poziva je bio da pomognem Ceci u eventualnim problemima s kojima se mogla suočiti u narednom periodu - rekao je Marković.

Arkan u Minimaksoviziji (Foto: JuTjub)

O odnosu između Arkana i bivšeg šefa DB, koji je maltene ličio na odnos mačke i miša, posvedočio je i Arkanov sin Vojin, i to u knjizi koju je napisao o svom ocu. Zabeležio je da se Markoviću nikako nije sviđalo što je Arkan imao veliki uticaj u zemlji, pa je rešio da polako krene da se obračunava s njim. Svim silama se, recimo, trudio da razoruža njega i njegove ljude. - Nagovarao je Miloševića da se odmah donese zakon po kojem ne bi bilo dozvoljeno da bez specijalne dozvole MUP niko osim vojnih lica, policije ili državnih funkcionera nosi vatreno oružje. To je, naravno, bio lični izazov za mog oca jer se znalo da je, kad je Garda rasformirana, otac još uvek imao naoružane vojnike i gardiste oko sebe. Konflikt između Markovića i mog oca počeo je kad je Marković poslao interventnu jedinicu da razoruža sve gardiste i obezbeđenje u „Grand kazinu“. Samo se sećam da je otac poludeo i da je slučaj dospeo do samog državnog vrha - obelodanio je Vojin.

Upao naoružan

Marković je, takođe, pričao o sukobu s Arkanom: kad je policija razoružala njegove gardiste, ovaj mu je banuo naoružan u kancelariju. - Da bih ga smirio, ponudio sam mu da sedne i naručio nam po čaj, na koji je on jedva pristao jer je bio ljut na mene, iako nisam ništa znao o ovom slučaju - prepričao je susret Marković. Ceca prekinula zavet ćutanja! Pogledajte OVDE, posle 18. godina rekla istinu o Arkanu i Đinđiću. Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA