Najnovije

PUTIN: Desilo se nešto što smo dugo čekali!

Postignuti su sporazumi između sukobljenih strana u Siriji o prekidu vatre u zemlji i spremnosti da se počnu mirovni pregovori, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

Vladimir Putin (Foto: RIA Novosti)

„Upravo smo dobili informaciju da je pre nekoliko časova desilo nešto što smo ne samo dugo čekali, već na čijem smo približavanju mnogo radili. Potpisana su tri dokumenta. Prvi dokument između sirijske vlade i oružane opozicije o primirju na teritoriji Sirijske Arapske Republike. Drugi dokument je paket mera za praćenje režima prekida vatre. Treći dokument je izjava o spremnosti da početak mirovnih pregovora o sirijskom rešenju“, izjavio je Putin na sastanku sa ministrima spoljnih poslova i odbrane, Sergejem Lavrovim i Sergejem Šojguom. 
Sporazumi o rešavanju situacije u Siriji su krhki i zahtevaju posebnu pažnju i strpljenje, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin. „Svi postignuti sporazumi, mi to vrlo dobro shvatamo, vrlo su krhki i zahtevaju posebnu pažnju i strpljenje, profesionalni pristup ovim pitanjima i stalni kontakt sa našim partnerima“, rekao je Putin. Pogledajte OVDE, konačno otkriven uzrok pada ruskog aviona. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA