Najnovije

LAVROV PUTINU: Proteraj američke diplomate!

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov predložio je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da protera 35 američkih diplomata iz Rusije.

Sergej Lavrov (Foto: RIA Novosti)

Kako je rekao, predlog obuhvata 31 službenika američke ambasade u Moskvi i četvoro ljudi iz konzulata u Sankt Peterburgu.
Lavrov je takođe još jednom odbacio tvrdnje američkih zvaničnika da se Rusija mešala u predsedničke izbore u SAD i optužbe da je Kremlj angažovao hakere, koji su upali u mejl naloge Hilari Klinton.
- Odlazeća administracija Baraka Obame optužuje Rusiju za sve smrtne grehe i pokušava nas da okrivi za svoje promašaje u spoljnoj politici. Kao što znate, bez osnova su nastavili da tvrde da je Rusija uticala na izbornu kampanju u SAD - rekao je Lavrov. 
Lavrov je u odgovoru na odluku američke administracije da protera ruske diplomate i zatvori dva diplomatska predstavništva rekao da je neophodno primeniti recipročne mere. 
- NJihovo ponašanje je prilično jasno. Diplomatska predstavništva služe da se deca odmore tokom praznika, ali su ih oni nazvali špijunskim gnezdima. Mi naravno ne možemo da ne odgovorimo na ovakve trikove. Reciprocitet je zakon diplomatije i međunarodnih odnosa - rekao je Lavrov. Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA