Najnovije

Čelsi nastavio seriju, veliki preokret "đavola"

Fudbaleri Čelsija nastavili su seriju pobeda u šampionatu Engleske, pošto su na svom terenu savladali Stouk sa 4:2, u utakmici 19. Premijer lige. Mančester junajted, golovima u poslednjih pet minuta, savladao Midlzbro sa 2:1.

Čelzi (Foto: Sinhua)

Čelsi se pred svojim navijačima prilično namučio protiv Stouka, koji je dvaput dolazio do izjednačenja, ali su "plavci" na kraju ipak uspeli da trijumfuju i tako nastave seriju pobeda.
Izabranici Antonija Kontea su do prve prednosti stigli u 34. minutu, a strelac je bio Geri Kejhil koji je bio najviši u skoku posle kornera Seska Fabregasa s leve strane.
Stouk je posle 53 sekunde igre u drugom poluvremenu stigao do izjednačenja. Čarli Adam izveo je slobodan udarac s leve strane i na drugoj stativi pronašao je Pitera Krauča koji je glavom loptu spustio u peterac, a tamo je dobro reagovao Bruno Martin Indi i preciznim udarcem savladao golmana Čelsija Tibu Kurtou.
Ekipa Antonija Kontea je u 57. minutu ponovo stigla do prednosti, a strelac je ovaj put bio Vilijan na asistenciju Edena Azara.
Posle drugog gola delovalo je da će Čelsi lako utakmicu privesti kraju, ali je Stouk u 64. minutu izjednačio, a strelac je bio Krauč nakon proigravanja Mame Diufa s desnog boka.
Gosti nisu dugo izdržali, pošto je Čelsi u prvoj akciji posle izjednačenja došao do novog gola. Ovaj put Fabregas je proigrao Vilijana koji je udarcem iz prve sa oko 10 metara desno iskosa savladao Lija Granta.
Stouk se nije predavao, napadao je i imao nekoliko solidnih prilika, međutim, nije uspeo još jednom da dođe do izjednačenja, što je je Čelsi iskoristio i u 85. minutu postigao četvrti gol, a strelac je bio Dijego Kosta.
Srpski reprezentativac Nemanja Matić je od 73. minuta nastupio za Čelsi, dok je Branislav Ivanović u igru ušao 10 minuta kasnije.
Čelsiju je ovo bila 13. uzastopna pobeda u Premijer ligi i tako sada na prvom mestu ima 49 bodova.
Mančester junajted je na stadionu Old Traford u potpunosti nadigrao Midlzbro, ali je tek posle preokreta u finišu utakmice uspeo da dođe do trijumfa od 2:1 i tako zadržali priključak za vodećim ekipama Premijer lige.
Midlzbro je poveo pogotkom Granta Lidbitera u 67. minutu, ali je Junajted do preokreta stigao golovima Antoana Marsijala u 85. i Pola Pogbe u 86. minutu.
Utakmicu je obeležio i pogodak Zlatana Ibrahimovića, koji je sudija, čini se neopravdano, poništio.
"Crveni đavoli" su šesti na tabeli Premijer lige sa 36 bodova, dok je Midlzbro 16. sa 18.
Šampion Englekse, ekipa Lestera, je na svom terenu golom Islama Slimanija u 20. minutu pobedila Vest Hem, dok je VBA na gostovanju protiv Sautemptona posle preokreta trijumfovao sa 2:1.
Dušan Tadić bio je asistent kod gola domaće ekipe.
Barnli je na svom terenu sa 4:1 pobedio Sanderlend, a Bornmut je u gostima sa 3:0 bio bolji od Svonsija. Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA