Najnovije

NOVOGODIŠNJI VATROMET: Rusi spalili konvoj cisterni Islamske države

Prošle noći, ruski vojni avioni su nastavili da bombarduju puteve za transport nafte koje koriste teroristi ID na istoku sirijske provincije Homs i u području Rake, navodi sajt „Masdar“.

Novogodišnji vatromet (Foto: en.alalam.ir)

Oko tri sata noću vazdušni udari su bili izvedeni po objektima ID u centralnom delu Sirije. Ujutru su ruski avioni napali ciljeve zapadno od Palmire.
Između ostalog, bombardovanje je izvedeno po cisternama nafte ID u području Sukhanija i Arake, uništeno je nekoliko transportnih sredstava i cisterni koji su se kretali iz Rake, navodi „Masdar“. Na sajtu se navodi da ruski avioni stalno prate pokušaje ID da prevezu gorivo iz Rake u druge strateški važne gradove i trude se da spreče ovakve isporuke. Podsetimo, 29. decembra u 23.00 stupilo je na snagu primirje u skladu sa sporazumom postignutim između opozicionih grupa i vladinih snaga, uz posredovanje Rusije i Turske. U Moskvi, Ankari i Damasku su naglasili da se prekid vatre neće odnositi na militante ID i druge terorističke grupe. Šokantne detalje strategije protiv Putina i šta smera stari, surovi ratnik Henri Kisindžer pročitajte OVDE.
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA