Najnovije

SKOT: Očekujemo skoro otvaranje novih poglavlja

Ambasador SAD Kajl Skot u razgovoru sa ministrom Dačićem izrazio je očekivanje da će uskoro doći do otvaranja novih pregovaračkih poglavlja.

Kajl Skot (Foto: Jutjub)

Osim toga, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot ocenili su da su bilateralni odnosi dobri i izrazili spremnost za njihovo unapredjenje.
Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, Dačić i Skot su se sastali u funkciji redovnog diplomatskog dijaloga.
- Razmenjena su mišljenja o aktuelnim bilateralnim odnosima, koji su ocenjeni dobrim, i izražena obostrana spremnost za nastavak zajedničkog zalaganja radi njihovog unapredjenja u narednom periodu - navodi se u saopštenju. 
Skot je izrazio zadovoljstvo zbog aktivnog zalaganja Srbije na putu evropskih integracija i izrazio očekivanje da će uskoro doći do otvaranja novih pregovaračkih poglavlja. 
Obostrano je prepoznata važnost intenziviranja regionalnog dijaloga, kao puta koji vodi očuvanju stabilnosti i ukupnom razvoju zemalja Zapadnog Balkana i istaknuta podrška SAD u tom procesu. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA