Najnovije

BEKER POSLE RASTANKA: Novak će se vratiti na prvo mesto ali samo ako uradi ovo …

Nemački trener objasnio zašto se razišao sa Novakom Đokovićem, priznao da Srbin nije provodio dovoljno vremena na terenu, pričao o njegovoj supruzi, ali da je, uprkos svemu, i dalje najbolji i da će to i pokazati u 2017.

Boris Beker (Foto: Jutjub)

Boris Beker je u decembru 2013. godine nenajavljeno je postao član stručnog štaba Novaka Đokovića, što je za mnoge predstavljalo iznenađenje, jer je već dugo i uspešno sarađivao sa trenerom Marijanom Vajdom.
Tri godine kasnije, opet na iznenađenje mnogih, došlo je do prekida njihove saradnje.
Rastanak je usledio nakon što je Đoković popustio u drugom delu sezone i izgubio prvo mesto na ATP listi, posle 122 nedelje vladavine.
“Postigli smo zajednički dogovor da prekinemo saradnju. Bio je to neverovatan period, tri godine u kojima smo ostvarili mnogo uspeha”, izjavio je Boris Beker za “Skaj sport” posle zvaničnog saopštenja da više neće sarađivati sa srpskim asom. Beker je objasnio da to nije bila odluka na prečac.

“Bilo je to obostrano. To je bio proces, jer se takve odluke ne donose preko noći”, naveo je nemački trener, nekada uspešan teniser. On je dodao da je zadovoljan saradnjom sa Đokovićem. “Naravno da postoje dva ili tri poraza koja bih želeo da zaboravim, ali da mi je neko pre tri godine rekao da ćemo osvojiti šest grend slemova, povratiti prvo mesto na ATP listi i napraviti uspeh, odmah bih potpisao da sarađujem sa njim”. U 2016. Đoković je odlično počeo, osvojio dva grend slema, posle Australijan Opena i Rolan Garos, čiji mu je pehar jedini nedostajao u kolekciji, a onda je usledio pad. Uspeo je da “prokocka” čak 8.000 bodova prednosti, pa je u finišu sezone morao da prepusti Endiju Mareju prvo mesto na ATP listi. “Mislim da su poslednjih šest meseci bili izazovni na svim nivoima. Naše ruke malo su bile vezane, jer nismo mogli da uradimo posao koji smo želeli”, objasnio je Beker, misleći tu na psihičku “istrošenost” Đokovića, ali i na povredu. Ipak, činjenica je da je bilo i drugih stvari koje su uticale na lošije rezultate. “Novak nije provodio onoliko vremena na treninzima u poslednjih šest meseci koliko je trebalo i on to dobro zna”, istakao je Nemac. “Uspeh, pogotovo ovakav kakav je beležio Đoković, ne dolazi pritiskom na dugme. Za tako nešto nije potrebno samo pojaviti se na turniru. Morate mnogo da radite, jer i konkurencija čini isto”. Beker se osvrnuo i na priču o tome da li je Novak uspeo da uskladi privatni i poslovni život. “Ne znam da li je imao neke lične probleme. On je srećno oženjen, ima divnog sina. Ali profesija tenisera jedna je od najsebičnijih u sportu, jer ste isključivo posvećeni sebi, a i sam Novak priznao je da je porodičan čovek, zbog čega su njegova supruga i sin verovatno bili malo u drugom planu”. Dotakao se i Novakove supruge Jelene. “Mislim da nemaju probleme. Upoznao sam njegovu suprugu, ona je divna i veoma podržava svog muža. Ali je činjenica da ne provode dovoljno vremena zajedno. I ja sam imao taj problem pre 20 godina. Ali to je to je ta surovost kada ste teniser”,objasnio je Beker. Uprkos lošem periodu i padu na terenu, ali i ATP listi, Boris Beker i dalje veruje da je Novak Đoković najbolji teniser i da će to i pokazati u novoj sezoni. “Znam da ga je poraz u finalu US Opena od Stena Vavrinke boleo, ali mislim da je to možda i dobro jer tek kada se to dogodi shvatite šta ste izgubili, budući da on nije gubio dve i po godine. Uveren sam, a ja ću biti njegov najveći navijač sledeće godine, da će se vratiti na prvo mesto i nastaviti da bude najdominantniji teniser sveta“, rekao je nemački trener. On je naveo i šta je Đokoviću neophodno da bi to uspeo. “Ali on mora ponovo mnogo da radi. Mora da se vrati u “kancelariju”, da trenira satima i koncentriše se na ono što ga čini najboljim”, dodao je Beker. Izvor: Mondo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA