Najnovije

LAVROV: Crnu Goru uvlače u NATO pre odlaska Obame sa funkcije!

Moskva smatra da Crnu Goru pokušavaju da „uvuku“ u NATO pre isteka mandata američkog predsednika Baraka Obame, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na konferenciji za medije nakon zasedanja Saveta ministara spoljnih poslova OEBS-a u Hamburgu.

Sergej Lavrov (Foto: RIA Novosti)

- Sada (NATO) grozničavo ’uvlače‘ u svoje redove Crnu Goru. Vidimo kakva je uskomešanost oko ovog procesa. Niko nije pitao narod Crne Gore. Mada smatram da bi o ovom pitanju trebalo da se konsultuje stanovništvo. Imam osećaj da se sada pripremaju da ’uvuku‘ Crnu Goru do isteka mandata Obamine administracije - rekao je on na konferenciji za novinare.
U maju 2016. godine, članice NATO-a potpisale su protokol o pristupanju Crne Gore Alijansi, što joj daje status posmatrača na sastancima. Nakon što sve države-članice ratifikuju protokol, Crna Gora će postati punopravna članica NATO-a. Zemlje OEBS-a potvrdile konsenzus u borbi protiv terorizma Države-članice OEBS-a potvrdile su konsenzus o borbi protiv terorizma, izjavio. - Zadovoljni smo što je na Savetu ministara spoljnih poslova jasno potvrđen konsenzus o potrebi za aktivnijom borbom protiv terorizma i o povećanju efikasnosti rada u borbi protiv narko-industrije, i smatram da je to naš najveći uspeh - rekao je Lavrov. - Nadam se da će ovaj konsenzus, koji je očigledan, biti ovaploćen u konkretnim dokumentima - dodao je šef ruske diplomatije. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA