Najnovije

Kada vidite šta Fejsbuk aplikacija radi vašem telefonu, odmah ćete je izbrisati

Fejsbuk aplikacija na vašem smartfonu je jedan od glavnih krivaca za njegov spor rad i bateriju koja ne uspeva da izdrži ni pola dana, a rešenje je samo jedno – i krajnje očigledno.
Ilustracija (Foto: pixabay.com)

Ilustracija (Foto: pixabay.com)

Testovi su pokazali da Android telefoni na kojima je instalirana Fejsbukova aplikacija mogu da rade i do 15 odsto sporije. Jedan od korisnika društvene mreže Redit sproveo je test u kojem je lansirao 15 popularnih aplikacija jednu za drugom, i utvrdio da se one učitavaju znatno kraće kada je Fejsbuk aplikacija deinstalirana. Rezultati su bili toliko upečatljivi da je odlučio da koristi Fejsubk samo preko internet brauzera. Pored brzine rada smartfona, Fejsbuk negativno utiče i na trajanje baterije. U testu koji je sproveo britanski list „Gardijan“, aplikacija društvene mreže iskoristila je 20 odsto više baterije smartfona. Međutim, iako Fejsbukova aplikacija ne koristi veliku količinu snage, kada se ona obriše, Android operativni sistem troši znatno manje baterije. Za sada, kao jedino rešenje, predlaže se brisanje aplikacije i korišćenje društvene mreže preko internet brauzera, baš kao što to činimo na našim personalnim računarima.
Pročitajte još:Jutjubu je odzvonilo? Pogledajte šta sada sprema FejsbukOvakve objave na Fejsbuku nerviraju ljude: Sigurno bar jednu imate na svom profilu!BUDITE OPREZNI: Fejs porno virus ponovo aktivan, sad uzima i pare
Izvor: 24sata.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA