Najnovije

Kokos torta sa bananama: Osvežavajuća posna poslastica!

Uz dodatak karamel krema, ovaj slatkiš biće najbolji dezert koji će vaša porodica obožavati.

Prste da poližeš (Foto: velikakuhinja.ba)

Sastojci:
1,8 dl kokosovog mleka + 0,6 dl za karamel
250 g kokosovog brašna
180 g brašna
5 manjih zrelih banana
60 g kukuruznog skrobnog brašna
130 g običnog šećera
250 g žutog šećera (za karamel)
1 kašičica rendane kore od limuna
20 g posnog margarina
Priprema:
1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. U činiji, pomešajte kokosovo mleko sa kokosovim brašnom i ostavite da odstoji 10-15 minuta. Posnim margarinom podmažite kalup za kolač.
2. U drugoj posudi pomešajte obično i kukuruzno skrobno brašno sa običnim šećerom. Potom dodajte mešavinu kokosovog mleka i brašna. U dubokom tanjiru zgnječite banane, pa ih pomešajte sa ostalim sastojcima, dodajte limunovu koru i dobro izmešajte. Testo stavite u podmazani kalup i pecite 50-55 minuta. Gotov kolač izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi.
3. Poslužite uz karamel krem od kokosovog mleka i žutog šećera (250 g šećera ukuvajte sa 60 ml kokosovog mleka dok smesa ne postane kremasta).
Izvor: posnajela.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA