Najnovije

OBRT U LIBIJI: MSP nema potvrdu da je oteti Srbin oslobođen

Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da postoje indicije da je državljanin Srbije Miroslav Tomić, koji je otet u nedelju u Libiji, oslobođen, ali da do sada ova informacija nije potvrđena.

Tripoli, Libija (Foto: Jutjub)

"Ambasada Srbije u Tripoliju čini sve da se što pre oslobodi naš oteti državljanin", navodi se u saopštenju i dodaje da je u toku intenzivna pretraga u koju su uključeni i vojni helikopteri. Navodi se da je Ambasada Srbije u redovnom je kontaktu sa nadležnim organima u Libiji i nemačkom kompanijom. 
"Ono što u ovom trenutku možemo da vam kažemo jeste da je Tomić slobodan", rečeno je Kuriru u sedištu Ferostala za koju oteti Tomić radi.
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da državni organi Srbije rade sve što mogu kada je reč o otetom državljaninu Srbije u Libiji. "Radimo sve što možemo i to je sve što mogu da kažem u ovom trenutku. Dobijaćete sve informacije koje budemo mogli da pružimo", rekao je Vučić novinarima.
Tomić (36) je otet u subotu, 23. aprila, u Libiji, pišu danas Večerenje novosti. Ta informacija potvrđena je dnevnom listu Novosti iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.
U Ministarstvu je rečeno da su u stalnom kontaktu sa libijskim vlastima, sa kojima čine sve da se ta situacija što pre razreši i naš državljanin što pre nađe na slobodi, prenose Novosti. List navodi da je Tomić, koji radi na naftnim poljima udaljenim 1.200 kilometara od Tripolija, otet prilikom obilaska naftne bušotine "Mesina oilfild", koja je u vlasništvu kompanije "Arabian gold oliv kompani".
Zbog činjenice da se bušotina ne nalazi u zoni sukoba pretpostavlja se da su otmicu izvršile lokalne kriminalne grupe, najverovatnije kako bi tražili otkup. Potraga je započela odmah po prijavi nestanka. Tomić živi u Libiji poslednjih 20 godina i zaposlen je u nemačkoj kompaniji "Ferostal", koja se bavi održavanjem naftnih cevi i postrojenja, a u ekipi je jedini Srbin.
Novosti navode da je Tomić, čija porodica živi u selu Brasina kod Malog Zvornika, do pre tri nedelje bio u Srbiji i da je planirao da se vrati u julu kako bi sa suprugom i dvojicom maloletnih sinova otišao na zajednički odmor. Poslednji se sa njim, dan pre otmice, čuo prijatelj koji takođe živi i radi u Libiji, navode Novosti.
Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA