Najnovije

Šojgu: A sad ćemo da ubijamo teroriste ekonomski

"Ruski vojnici u Siriji sada su fokusirani na političko rešavanje krize i isporuku humanitarne pomoći, ali će nastaviti da uništavaju finansijsku bazu terorista", rekao je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

Šojgu (Foto: Ministarstvo odbrane Rusije)

- Već smo isporučili preko 700 tona hrane, lekova i potrepština u Siriju - rekao je Šojgu na petoj Moskovskoj međunarodnoj bezbednosnoj konferenciji, prenose agencije.
On je dodao da ruski vojnici planiraju da neprekidno uništavaju ekonomsku bazu Islamske države, pošto je krijumčarenje nafte glavni izvor njihovih prihoda.
- U Siriji je nanet težak udarac teroristima. Umanjena je njihova vojna, materijalna, tehnička i finansijska struktura, a njihovi kampovi za obuku i skladišta municije su uništeni - rekao je Šojgu.
Ministar odbrane Rusije podsetio je da je sirijska armija oslobodila 500 naselja i preko 10.000 kvadratnih kilometara teritorije uz podršku ruske avijacije.
Šojgu je pozitivno ocenio saradnju sa SAD-om u Siriji, ali je rekao da Moskva i Vašington treba da sarađuju još više u borbi protiv terorizma. On je naglasio da Rusija i SAD, kao stalni članovi Saveta bezbjednosti UN, imaju "posebnu odgovornost za održavanje univerzalnog mira".
Šojgu je podsetio da Zapad često povezuje pružanje pomoći svoje koalicije Rusiji sa ostavkom sirijskog predsednika Bašara al Asada.
- Teško je poverovati u te "dobre namere". Postavlja se pitanje ko ih je sprečio da obnove mir i red u Iraku i Libiji posle svrgavanja Sadama Huseina i Moamera Gadafija - rekao je ruski ministar odbrane, a prenose agencije.
Izvor: vesti-online.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA