Najnovije

PLAKANJE: Ovo su najgluplji kriminalci kojima se smejala cela Srbija (VIDEO)

Ovo su neki od najnesposobnijih kriminalaca u Srbiji koji su svojim nedelima uspeli da nasmeju policajce do suza.

Pljačkaš (Foto: pixabay.com)

Ko se krio iza maski pljačkaša zlatare „Stefanović” u beogradskoj Kolarčevoj ulici minulog petka oko 19 sati policija i dalje utvrđuje. Pretpostavlja se da će zapis sa neke od 12 kamera oko ove zlatare pomoći istražnim organima da pronađu razbojnike koji su uspeli da pobegnu čim se iza pulta pojavio jedan od majstora i zamahnuo foteljom u njihovom pravcu. Potpuno su prevideli da je iza prostorije u kojoj je izložen nakit majstorska radionica. I kad su munjevito istrčali iz radnje pokupivši samo stalak sa narukvicama, maske su skinuli i odbacili samo nekoliko metara dalje, u obližnjem prolazu, i nestali. Sve, a posebno to što su za metu odabrali radnju u strogom centru grada, ukazuje da su pljačkaši amateri.
Profesionalci teško da bi u pljačku zlatare pošli usred dana. Niti bi u obijanje krenuli starim „stojadinom”, kao kada je 2011. godine razbojnički dvojac opljačkao banku na Gundulićevom vencu i sa oko 650.000 dinara sa mesta razbojništva pokušao da se odveze „stojadinom” koji je „odbio poslušnost” – nije mogao da upali. Među amaterske pljačke spada i ona koju je 2010. pokušao samostalno da izvede tridesetdvogodišnji student. Orobio je banku na Novom Beogradu i ukrao oko dva miliona dinara. Pokušao je da pobegne biciklom, ali nije mogao da otključa katanac kojim je obezbedio svoj dvotočkaš kako mu ga lopovi ne bi ukrali.
Među pljačkašima upamćenim po „logičkim postupcima” su četvorica razbojnika koji su iz banke na Starom sajmištu uspeli da ukradu čak 2,6 miliona dinara i 45.000 evra. Čekala ih je „ford fijesta” kojom su bežali preko Brankovog mosta. Jedino što su zaboravili jesu beogradske gužve. Zaglavili su se u krkljancu i to nasred mosta. U autu su nađeni novac, fantomke i oružje.
Jedan od najsmešnijih slučajeva dogodio se u septembru 2008. godine kad su dvojica pedesetogodišnjaka opljačkala stan u Ulici gospodara Vučiča. kako bi što pre utekli, ušli su u lift. Ali se on baš u tom trenutku pokvario i propao u podrum. Zaglavljene lopove je izvukla ni manje ni više nego policija.
Početkom maja 2014. godine na Voždovcu u ruke policije i to na svoj rođendan pao je pedesetrogodišnji muškarac. On se popeo uz zid visok oko sedam metara, zakoračio na terasu prvog sprata i počeo da diže roletnu. Buka je probudila libijsku porodicu, a kada je glava kuće otvorila prozor, lopov se okliznuo i pao na pločnik. Uznemireni ukućani su odmah pozvali policiju i Hitnu pomoć. Izvor: Espreso.rs/Politika

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA