Najnovije

OŠTAR ODGOVOR MOSKVE: Ne lažite protiv Asada, iznad „bombardovanog“ logora nisu leteli ničiji avioni!

Moskva je opet uhvatila u direktnom laganju povodom Sirije i vodeće zapadne zemlje i Ujedinjene nacije.

General Igor Konašenkov (Foto: rusvesna.su)

Tvrdili su da je avion Asadove armije gađao i pogodio izbeglički kamp na severu provincije Idlib, uz samu granicu sa Turskom. I da je ubio bezmalo 30 ljudi, a preko 50 ranio.
Utrkivali su se ko će biti lukaviji podmetanju Siriji, UN su čak stigle i do pominjanja „ratnog zločina“. Drugi su počeli da „tamburaju“ o „zločinu protiv čovečnosti“. Sve uz formalno-prazno ograđivanje „ako se potvrdi, a sve upućuje na…“.
A danas je portparol ruskog Ministarstva odbrane - general Igor Konašenkov - saopštio da je ruska vojska pomno analizirala podatke sistema za kontrolu vazdušnog prostora i utvrdila: da ni jedan jedini avion - dakle, ničiji, a ne samo sirijske ratne avijacije - nije preleteo iznad izbegličkog kampa u Sarmadi u vreme kada se navodno dogodilo „bombardovanje“. I ne samo u to vreme, nego - ni ceo dan u sredu i četvrtak (4. i 5. maja). Konašenkov je dodao i da se na osnovu fotografija i video snimaka može zaključiti da je kamp možda granatiran, namerno ili greškom, iz više raketnih bacača koje DŽebhat an-Nusra, filijala Al Kaide u Siriji, koristi u toj oblasti. Još je dodao: „Uostalom, fotografije o razaranjima u tom logoru pokazuju da nema rupa koje prave avio-bombe, a ni drugih znakova da se radilo o udarima iz vazduha“. I sirijska vojska odbacila je optužbe da je izvela vazdušni napad na izbeglički kamp u blizini granice sa Turskom. Vojni vrh u Damasku je primarno odreagovao na tvrdnju šefa UN za ljudska prava da je u Sarmadi u avio-napadu ubijeno najmanje 28 ljudi, a da prvi izveštaji nagoveštavaju da je za napade odgovoran avion sirijskih vladinih snaga. Britanska subverzivno-propagandistička filijala - koja sebe naziva „Opservatorija za ljudska prava“ u Siriji - saopštila je sinoć da je najmanje 28 ljudi poginulo a preko 50 ranjeno u vazdušnom napadu na izbeglički kamp u severnoj Siriji, nedaleko od turske granice. Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA