Najnovije

"U Beograd stižu prvo ruski helikopteri, pa Medvedev"

U Srbiju će 27. jula stići dva helikoptera, zatim će od 3. do 5. septembra biti organizovana proslava Dana Moskve.

Čepurin (Foto: Jutjub)

Posle toga će uslediti poseta premijera Rusije Dmitrija Medvedeva, izjavio je za "Sputnjik" ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin.
- Zatim će biti održan sastanak Mešovite komisije za ekonomski razvoj u Suzdalju, gradu koji se nalazi na 150 kilometara od Moskve… To su osnovni događaji koje očekujemo - rekao je ambasador Čepurin. 
On je precizirao da se takođe očekuje susret patrijarha, što bi bilo prvi put da se sretnu patrijarsi svih 14 pravoslavnih zemalja za poslednjih 1.000 godina. 
- Postoje određeni problemi, ali očekujemo da će se taj susret dogoditi - izjavio je Čepurin, a prenosi "Sputnjik". Ruska Federacija proslaviće 12. juna 25. godišnjicu od nastanka savremene države. Na taj dan potpisana je Deklaracija o suverenitetu koja je postala temelj nove Rusije, a da niko od onih koji su je potpisivali, niti od onih koji su o tome znali, nije mogao ni da pretpostavi šta će ona zapravo značiti. Pogledajte OVDE, Aleksandr Čepurin ispričao je kako je doživeo taj, sada već istorijski čin, i da li je znao šta sledi. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA