Najnovije

Zaharova je nešto poručila Amerima...

Optužbe Stejt departmenta SAD o tome da se u Rusiji pod izgovorom borbe protiv terorizma proganjaju civili su neosnovane, rekla je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Marija Zaharova (Foto: newsru.com)

- Ovaj izveštaj Stejt departmenta izrađuje se svake godine, i posle proučavanja odeljka ovog dokumenta posvećenog Rusiji mora se konstatovati ponovna težnja autora Ministarstva spoljnih poslova SAD da mu pridaju apsolutno ispolitizovani karakter, između ostalog i kroz tradicionalne napade na račun Ruske Federacije koji su apsolutno neosnovani. Konkretno, potpuno je u suprotnosti sa realnom situacijom apsolutno neosnovana optužba da Rusija pod maskom borbe protiv terorizma i ekstremizma progoni civile i organizacije - rekla je Zaharova.
Prema mišljenju Zaharove, efikasnost dejstava ruske države u borbi protiv terorizma iskazuje se u konkretnim primerima. - Najvažniji od njih jeste vojni i ideološki poraz ognjišta međunarodnog terorizma na ruskom Severnom Kavkazu. Ponekad bismo rekli: očigledno, na žalost mnogih naših partnera - rekla je Zaharova.  Ona je ocenila da je analiza navedena u izveštaju Stejt departmenta "neprofesionalna i subjektivna".  - Mislim da bi Stejt department bio samo na dobitku ako bi umesto ovih godišnjih nafilovanih izveštaja ovu energiju usmerio na potpuno drugi posao, odnosno na obnavljanje saradnje s Rusijom na antiterorističkom putu - navela je Zaharova.  Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije je, takođe, istakla da se njena zemlja neće mešati u teritorijalni spor u Južnom kineskom moru i stajati na nečiju stranu. - Pažljivo pratimo razvoj situacije u toj oblasti. Situacija u Južnom kineskom moru predstavlja značajan faktor koji utiče na bezbednost i stabilnost u Azijsko-pacifičkom regionu. Rusija nije učesnica u teritorijalnim sporovima u Južnom kineskom moru i neće biti uvučena u njih - istakla je Zaharova na konferenciji za medije. Ona je dodala da Moskva u principu ne staje ni na čiju stranu i da je čvrsto ubeđena da uključivanje trećih lica u ovaj spor samo doprinosi narastanju napetosti u regionu. Izvor: 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA