Najnovije

OVAKVU SRBIJU NISTE VIDELI: Pogledajte koja je fotografija pobedila na konkursu "Viki voli Zemlju"

Vikimedija Srbije i Vikipedija na srpskom jeziku, proglasili su pobednike trećeg po redu nagradnog foto-konkursa „Viki voli Srbiju”, koje se održava u okviru međunarodnog takmičenja pod nazivom "Viki voli Zemlju".

Viki voli Zemlju (Foto: Pravda)

Ove godine je u Srbiji oboren rekord - na konkurs je stiglo više od 1.700 fotografija, koje je poslalo čak 139 učesnika iz 116 zaštićenih predela Srbije. Najbolje fotografije odabrao je stručni žiri Zavoda za zaštitu prirode, a da im izbor nije bio lak pokazuje i broj fotografija koje su ušle u polufinale – čak 94. Danas su uručivanju nagrada prisustvovali mnogobrojni mediji Srbije. Na fotografijama učesnika konkursa motiv je bila prirodna lepota naše zemlje Srbije.  Pobednik konkursa Vladimir Mijailović iz Požege sa fotografijom "Nacionalni park Tara" učestvovaće na međunarodnom izboru "Viki voli Zemlju".

Foto: Vladimir Mijailović Nagradu mu je uručio predsednik Vikimedija Srbija. Drugo mesto zauzela je Saška Pokimica sa fotografijom "Rezervat prirode Uvac", a treće Željko Šćepanović - "Nacionalni park Kopaonik".

Foto: Saška Pokimica - Učestvovao sam prošle godine, gde sam odneo drugo mesto na ovom konkursu. Ove godine sam pobedio i osećaj je neopisiv - rekao je Mijailović.

Foto: Željko Šćepanović Konkurs "Viki voli Srbiju" organizovan je u saradnji sa Zavodom za zaštitu prirode Srbije i Turističkom organizacijom Srbije, a održan je od 1. do 31. maja u sklopu međunarodnog takmičenja pod nazivom "Viki voli Zemlju" u kojem je učestvovalo više od 20 zemalja. Cilj konkursa je prikupljanje slobodnih fotografija zaštićenih prirodnih dobara.  Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA