Najnovije

Erdogan ljut: Hoćete da i mi održimo referendum za ulazak u EU?!

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, ljut zbog odnosa Unije prema Ankari, izjavio je da bi i Turska mogla da uradi isto što i Velika Britanija — raspiše referendum sa pitanjem da li ta zemlja treba da bude članica EU.

Erdogan (Foto: Jutjub)

„I mi možemo da pitamo građane da li treba da nastavimo pregovore sa Evropskom unijom ili da ih okončamo. Ako narod kaže: ’Nastavite‘, onda bismo nastavili pregovore“, rekao je Erdogan, prenela je AFP.
Turski predsednik je ranije optužio Evropsku uniju da ne želi da njegova zemlja postane članica zato što je Turska „država sa većinski muslimanskim stanovništvom“. Erdogan je rekao da je Turskoj obećano članstvo 1963. godine, kada su Ankara i Brisel prvi put potpisali ugovor o pridruživanju. Ali, kako je rekao, 53 godine kasnije — ništa se nije desilo. „Zašto odugovlačite?“, zapitao je Erdogan na okupljanju povodom Ramazana. Zvanična Ankara je burno reagovala na izjavu britanskog premijera Dejvida Kamerona tokom predreferendumske kampanje da „Turska neće postati član Evropske unije do 3000 godine“. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA