Najnovije

ZAHAROVA: Zaustavljen je američki špijun koji se vraćao iz akcije!

Predstavnica ruske diplomatije Marija Zaharova opisala je događaj koji se nedavno odigrao ispred američke ambasade u Moskvi, u oštrom odgovoru Vašingtonu na nove optužbe koje se odnose na nasilje prema "zapadnim diplomatama".

Marija Zaharova (Foto: newsru.com)

Ministarstvo inostranih poslova Rusije saopštilo je da je "američki diplomata", prema kome je, kako pišu američki mediji, u Moskvi "primenjena sila", ustvari saradnik CIA i da je sam napao policajca koji obezbeđuje ambasadu SAD-a u glavnom gradu Rusije. U komentaru portparola ruske diplomatije, Marije Zaharove, dalje se naglašava: "Poznato je da je taj 'diplomata' u suštini saradnik CIA. Te noći se maskiran vraćao iz obaveštajne operacije i, da li zato što je bio previše nervozan ili zato što je naprosto želeo da bez identifikacije uđe u ambasadu, nije hteo da pokaže svoju diplomatsku legitimaciju, a kada je bio zaustavljen, počeo je da maše rukama. Uostalom, sagovornici Vašington Posta ne kriju da je za njega diplomatski pasoš samo pokriće. A 'slomljeno rame' – to je već naučna fantastika. Kako bi diplomata sa takvom povredom, kad se već probio u ambasadu, mogao mirno da popravlja frizuru, stojeći ispred ogledala? A upravo to se vidi na snimku koji su nam pokazali sami Amerikanci". Samo "mahanje" je opisala ovako: "Naš policajac koji je dežurao i obezbeđivao ambasadu SAD hteo je da proveri dokumenta čoveka koji je izgledao sumnjivo da bi se uverio da ne postoji pretnja za diplomatsko predstavništvo SAD-a. Međutim, Amerikanac ga je laktom udario u lice, umesto da mu pokaže legitimaciju! Došlo je do tuče u kojoj je neznanac odgurnuo čuvara ambasade i sakrio se u njoj". Zaharova je navela da je Vašington tražio da Rusija ambasadi SAD-a u Moskvi osigurava policijsko obezbeđenje i naglasila da ruski policajci savesno štite teritoriju ambasade od upada izvana.
Ona je ocenila da bi SAD trebalo da budu zahvalne čuvaru koji je radio svoj posao, a da kazne "diplomatu" koji se poneo kao "nepopravljivi huligan". Zaharova je posebno naglasila da Stejt departman i američke tajne službe Vašington Post u poslednje vreme aktivno koriste za plasiranje čak i potpuno lažnih "informacija" o tobožnjim šikaniranjima kojima Rusija podvrgava američke diplomate. Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA