Najnovije

NEZAUSTAVLJIVI HUTI: Veliko napredovanje u centralnom Jemenu, amerikanci šalju pojačanje! (VIDEO/MAPA)

Združene snage Huti revolucionarnog pokreta i Nacionalne garde Jemena u velikoj su ofanzivi u pokrajini Marib u središnjem delu Jemena.

Huti su postali vrhunski raketaši tokom ovog rata (Ilustracija: Pravda)

Oni su juče, dan nakon osvajanja planine Ham, krenuli u široku kontraofanzivu protiv pro-saudijskih snaga lojalnih bivšem predsedniku Mansuru Hadiju i u žestokom jurišu osvojili strateška brda u Siravah distriktu, pritom nanevši teške gubitke protivniku, prenosi agencija Kabar. Snimci čišćenja planinskog venca Ham od plaćenika: Nakon osvajanja strateški važnih brda, jemenske snage nastavile su napredovanje i zauzele još nekoliko obližnjih mesta, čime su u potpunosti saterali "hadijevce" u vojni kamp Kofal, koji se sada nalazi u okruženju Hutija i Nacionalne garde o čemu govori naredni snimak:

Interesantno je da je potpuni krah pro-saudijskih snaga u Maribu usledio samo nekoliko dana nakon što je Mansur Hadi posetio prestonicu pokrajine i najavio ofanzivu svojih snaga na prestonicu Jemena Sanu.  Pogledajte kako jemenske snage raketiraju "hadijevce" u provinciji Marib:

Amerikanci zabrinuti razvojem događaja

Zapovednik američke vojske za Bliski Istok general DŽozef Votel izjavio je da Pentagon razmatra povećanje vojnog prisustva u Jemenu. Votel je kao razlog za povećanje prisustva nave "borbu protiv al-Kaide na Arabijskom poluostrvu". Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA