Najnovije

BRITANSKI NOVINAR ŠOKIRA: Pučisti su pogrešili što nisu ubili Erdogana i blokirali medije (VIDEO)

Britanski novinar i bivši urednik za spoljnu politiku kanala Skaj, Tim Maršal je, u programu Bi-Bi-Si-a komentarisao poslednja dešavanja u Turskoj, i tom prilikom izneo tvrdnju kako su akteri pokušaja državnog udara napravili dve greške prilikom tog čina.

Tim Maršal (Fot: Jutjub)

Prema njegovoj oceni, dve greške koje su napravljene u pokušaju državnog udara su što "nije ubijen turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i što nisu blokirani mediji".
Britanski novinar je tom prilikom istakao da je pokušaj državnog udara bio, kako je rekao, "širok, ali, isto tako, i nedovoljno temeljan". "Napravili su dve krupne greške. Nisu ubili predsednika Erdogana. To je prva stvar koja treba da se uradi. Ja to ne opravdavam, ali prvo pravilo državnog udara je da se ubije ili zarobi lider zemlje", kazao je Maršal. Podsetio je da su turski kanali NTV i Si-En-En Turk emitovali program uživo. "U 21. veku su propustili blokadu medija. NTV, Si-En-En Turk su emitovali program, a nisu blokirali ni društvene medije. Erdogan, koji mrzi društvene medije, na ironičan i licemeran način je koristio Fejstajm, pojavio se na kanalu CNN Turk i pozvao ljude da izađu na ulice. S minareta su emitovani pozivi na molitvu, a u roku od svega pola sata narod je izašao na ulice i državni udar je okrenut u suprotnom smeru", rekao je Maršal. Izvor: Anadolija

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA