Najnovije

LSV: Novi Ustav treba da bude realan i u evropskom duhu

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine ocenila je danas da novi Ustav Srbije mora biti posledica dogovora najvećeg broja političkih aktera, te da mora biti realan i u evropskom duhu.

Kostreš (Foto: Jutjub)

LSV u saopštenju navodi da na vreme treba pokrenuti raspravu o novom Ustavu, svim promenama koje najviši akt mora doneti i rešavanju pitanja koja su predugo "gurana ispod tepiha", jer Srbija, dodaju, ne sme sebi dozvoliti sramotu da još jedan Ustav donosi preko noći.
Sekretar LSV Bojan Kostreš ocenio je u saopštenju je danas, posle skoro deset godina, više nego jasno da je LSV bila u pravu kada je protestovala protiv donošenja aktuelnog Ustava i kada je pozivala na bojkot koji su poslušali građani i građanke Vojvodine. 
"Budući da je taj Ustav ipak usvojen, i tada i svih ovih godina upozoravali smo na niz njegovih nedostataka počev od obesmišljene autonomije Vojvodine, bez zakonodavne, izvršne i sudske vlasti, izvornih prihoda i imovine, čiji položaj može menjati svaki novi sastav republičkog parlamenta", naveo je Kostreš.
Kostreš navodi da je LSV ukazivala na odredbe po kojima je domaće pravosuđe iznad međunarodnog i činjenicu da će takav Ustav biti kočnica evropskim integracijama, te na to da je u Vojvodini u službenoj upotrebi šest jezika, a da Ustav spominje samo jedan jezik i jedno pismo. 
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA