Najnovije

ĐURIĆ PORUČIO TAČIJU: Ukoliko je neko vršio genocid na Kosovu to je genocid OVK nad Srbima!

BEOGRAD- Insistiranje Hašima Tačija na tome da će samoproglašeno Kosovo pokušati da Srbiju tereti za genocid pred međunarodnim instancama, jeste samo još jedna potvrda da Priština nastoji da se infiltrira u tela UN kako bi nastavila rat protiv Srbije drugim sredstvima, kaže Marko Đurić.

Đurić (Foto: Jutjub)

Ako je iko na Kosovu i Metohiji izvršio genocid, to su OVK i njeni bivši i sadašnji komandanti, saopštio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, povodom intervjua koji je kosovski predsednik Hašim Tači dao beogradskom listu "Danas".
"To nažalost ne mogu da posvedoče ubijeni Srbi, ali može blizu četvrt miliona pripadnika našeg naroda koji su, da bi se spasili od istrebljenja, bili prinuđeni da napuste Kosovo i Metohiju", dodao je Đurić.
Prema njegovim rečima, insistiranje Tačija na tome da će samoproglašeno Kosovo pokušati da Srbiju tereti za genocid pred međunarodnim instancama, jeste samo još jedna potvrda da Priština nastoji da se infiltrira u tela UN kako bi nastavila rat protiv Srbije drugim sredstvima.
Đurić, takođe, dodaje da je Tači, u istom intervjuu, na uvredljiv i ciničan način negirao odgovornost terorističke OVK za zločine počinjene nad srpskim civilima nakon dolaska međunarodnih snaga na Kosovo i Metohiju, iako je činjenica da je ta paravojno-kriminalna formacija i danas veoma aktivna.
"Granice nekadašnjih operativnih zona OVK postale su posle rata granice podele Kosova i Metohije na zone uticaja kriminalnih klanova na čijem se čelu i dalje nalaze bivši komandanti te terorističke formacije", navodi se u saopštenju.
Đurić dodaje da su te kriminalno-terorističke strukture aktivirane i prilikom martovskog pogroma nad Srbima 2004. godine i tokom organizovanih kampanja zastrašivanja srpskog stanovništva u enklavama i povratničkim sredinama na KiM.
Demilitarizacija OVK, koju pominje Tači, nije se nikada dogodila, njeni pripadnici su samo obukli civilna odela, ali su zadržali i oružje, organizacionu strukturu i terorističke metode, a pošto na Kosovu i Metohiji nije ostalo pripadnika srpskih snaga bezbednosti koje bi mogli napadati, njihova isključiva meta postali su srpski civili, ali i politički protivnici i nelojalni Albanci, ističe se u saopštenju.
"Očekujem da Specijalni sud za zločine OVK, ukoliko uopšte želi da bude od istinske koristi građanima Kosova i Metohije, upravo raskrinka kriminalno-zločinačke strukture koje su danas glavna pretnja miru i bezbednosti srpskog naroda u našoj južnoj pokrajini", rekao je Đurić. Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA