Najnovije

DAN PUTINOVIH LETEĆIH ČUDOVIŠTA! Ruska avijacija danas će harati nebom! Ovo su njihove najopasnije letilice! (VIDEO)

Rusija danas obeležava Dan vazdušno – kosmičkih snaga. Jedna od najstarijih avijacija na svetu slavi 104. godišnjicu postojanja, a njeni piloti će svoj praznik proslaviti kako priliči – na nebu.

Ruska avijacija danas će harati nebom! (Foto: Sinhua)

U čast praznika, lovci avionskog parka Zapadnog vojnog okruga su izveli simulirano uništenje kopnenih ciljeva.
Raspored specijalnih treninga se nije promenio ni za danas, pa se normalno izvode noćni i dnevni, pojedinačni i grupni letovi. Piloti neprestano usavršavaju vođenje borbi u vazduhu.
Rusi su mnogo napredovali od prvih vojnih aviona. Neprestanim ulaganjem u tehnologiju, svojim pilotima su omogućili najnovije letelice, i dokazali su da su uvek spremni na sve borbene zadatke.
Podsetimo, Rusi su nedavno otkrili supersonični bombarderu “PAK DA” kojem su pisali svi svetski mediji pre godinu dana, a u pitanju je avion pete generacije koji će pokretati nov motor čiji je razvoj nedavno završen. U javnost je procureo njegov prototip, a kako se navodi, ovo moćno oružje će do bilo koje tačke na svetu stizati za dva sata i ispuštati smrtonosne bombe!
Takođe, Rusija gradi 12 razarača tipa “Lider”, koji će biti među najmoćnijim vojnim brodovima na svetu i prema tehničkim karakteristikama, ispred američke mornarice. Pored pomenutih, rusko ministarstvo odbrane predstavilo je i najnoviji model aviona A-50U koji služi za daleko radarsko izviđanje i upravljanje. Pogledajte i sami:
Izvor: rs.sputniknews.com/Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA