Najnovije

DIKOVIĆ U MOSKVI: Vojska Srbije za povećanje vojne saradnje s Rusijom

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general LJubiša Diković predvodi delegaciju Vojske Srbije koja je u poseti Ruskoj Federaciji.

Diković i Gerasimov u Moskvi (Foto: Vojska Srbije)

Nakon ceremonije svečanog dočeka u spomen parku Poklonaja gora u Moskvi i polaganja venca kod spomenika Pobede, general Diković razgovarao je danas s načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Ruske Federacije generalom armije Vladimirom Vasiljevičem Gerasimovim. Generali Diković i Gerasimov razgovarali su o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u svetu i o mogućnostima za unapređenje bilateralne vojne saradnje, navodi se u saopštenju Vojske Srbije.
U razgovoru s ruskim kolegom general Diković izrazio je zadovoljstvo dostignutim nivoom saradnje dveju zemalja u oblasti odbrane i istakao da su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije zainteresovani za nastavak i povećanje aktivnosti u oblasti vojno-vojne, vojno-ekonomske i vojno-tehničke saradnje. Delegacija Vojske Srbije danas je posetila i Međunarodni protivminski centar u selu Nahabino u Moskovskoj oblasti, u kojem se realizuje obuka ruskih oružanih snaga i međunarodnih snaga iz oblasti izviđanja, otkrivanja, onesposobljavanja i uništavanja eksplozivnih naprava. Srpska vojna delegacija sutra će na poligonu „Alabino“ prisustvovati finalu takmičenja „Tenkovski bijatlon 2016“ i ceremoniji zatvaranja „Međunarodnih vojnih igara 2016“, navodi se u saopštenju Vojske Srbije.  Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA