Najnovije

"NATO VOJNICI, POLOŽITE ORUŽJE!": Ovako ruska vojska vežba sukob na granici! (VIDEO)

Ruske trupe su navodno bile u lovu na NATO vojnike tokom akcije na severozapadu zemlje. Nema mesta za strah, zato što severnoatlanska alijansa ne napada Rusiju već je ovo samo scenario vojne vežbe koja je za cilj imala simulaciju hipotetičkog upada NATO vojnika na teritoriju Rusije.

Ruska vojska (Foto: Sinhua)

 Poruka koja se čula sa razglasa tokom vežbe nije ostavljala mnogo prostora mašti i nagađanju. “Nato vojnici! Vas su slagali! Vi niste mirotvorci! Spustite oružje!” upozorio je odsečno ženski glas preko razglasa, prema izveštaju reportera RIA Novosti koji je bio na licu mesta.
“Vaš napad je narušio mir u našoj zemlji. Osetićete osvetu i bes našeg naroda koji nikada nije doživeo poraz u ratu. Spustite oružje i prestanite da budete pijuni svojih lidera – čulo se još u ruskoj poruci preko razglasa. Interesantno je da se ista poruka puštala i na nekoliko drugih jezika. Ova upozorenja su na svu sreću samo vojna vežba koja se odigrala u blizini Sankt Petersburga i Pskova. Vežba koja je nazvana “Kooperacija-2016″ je delom imala za cilj da pipremi ruske trupe da brane svoje državne granice a bila je i deo serije vojnih vežbi pod okriljem Organizacije dogovora o kolektivnoj bezbednosti (CSTO). Osim Rusije, CSTO uključuje Jermeniju, Belorusiju, Kazahstan, Kirgistan i Tadžikistan. Iste države su sprovodile i zajdeničke antiterorističke akcije.
NATO je nedavno izveo nekoliko vojnih vežbi u blizini ruskih granica. U junu, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je da su se aktivnosti severnoatlanska alijanse na pragu Rusije “više no udvostručile”, što znači da će Moskva morati da povuče određene mere odmazde.
Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA