Najnovije

DODIK NA CRNOJ LISTI ISLAMISTA: Predsednik RS na popisu Islamske države za odstrel

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik nalazi se na 11. mestu evropske crne liste za odstrel takozvane Islamske države.

Dodik (Foto: RIA)

Predsednik RS z kaže da je upoznat sa ovom informacijom.
- Nedavno sam saznao da sam 11. na toj crnoj listi Islamske države - rekao je kratko Dodik.
Na tom spisku ID su predsednici i premijeri zemalja EU i regiona, a rame uz rame sa predsednikom RS su predsednik Francuske Fransoa Oland, nemačka kancelarka Angela Merkel, premijer Belgije Šarl Mišel i drugi državnici koji se svakodnevno suprotstavljaju sve jačem islamskom ekstremizmu u Evropi.
Stručnjak za bezbednost DŽevad Galijašević potvrdio je da ID ima listu za odstrel na kojoj su njihovi najveći protivnici.
- Tačno je i da je predsednik RS Milorad Dodik na toj listi Islamske države. On je ujedno i jedina osoba iz BiH koja se nalazi na meti islamista - naveo je Galijašević.
Dodaje kako se ime predsednika Republike Srpske našlo na listi i zbog suprotstavljanja islamizaciji u BiH.
- Teoristički napad na Policijsku stanicu u Zvorniku u aprilu prošle godine bio je zvaničan ulazak terorista na teritoriju Republike Srpske i ne treba odbaciti mogućnost da se ti napadi dogode u budućnosti- zaključio je stručnjak za bezbednost DŽevad Galijašević.
Stručnjak za bezbednost Predrag Ćeranić naglašava da ovu informaciju treba shvatiti ozbiljno.
- Uveren sam da MUP RS preduzima neophodne mere, ali ono što nije dobro to je da na nivou BiH ne postoji dovoljna usklađenost bezbednosnih agencija i što postoje loši odnosi na relaciji ministra bezbednosti Dragana Mektića i glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gorana Salihovića - upozorava stručnjak za bezbednost Predrag Ćeranić.
Dodaje kako se zbog loših odnosa u bezbednosnim službama, sa pravom postavlja pitanje kako će uopšte funkcionisati Udarna grupa za borbu protiv terorizma.
Podsetimo, predsednik RS i u julu ove godine oštro je kritikovao islamiste u BiH nakon paljenja zastave Srbije.
Dodik je tada istakao da je paljenje srpskih zastava, promocija „Islamske države“ i poziv na terorizam u momentu kada se širom Evrope događaju teroristički napadi.
On je čin paljenja nazvao jasnim znakom da je BiH država opasnog življenja i da kao takva nije poželjna ni za jedan narod, pogotovo ne za Srbe i podsetio da vlast Srpske godinama ukazuje „da nema budućnosti u BiH, zajednici koja predstavlja pripremni poligon za teroriste koji deluju širom Evrope i sveta i u kojoj se slobodno promoviše terorizam“.

Informacije evropskih agencija

Stručnjak za bezbednost DŽevad Galijašević ističe da su na listi ID predsednici i premijeri država koji nanose štetu radikalnim islamistima i koji su pretnja ID u ostvarenju njihovih ciljeva na području Evrope.
-Radi se o listama do kojih su došle evropske obaveštajne agencije- objasnio je Galijašević.
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA