Najnovije

NJu Delhi: "Obama, sklanjaj ruke s Indije!"

NJU DELHI – Komunističke partije u Indiji održale su danas protestni skup na kome je spaljena lutka sa likom predsednika SAD Baraka Obame uoči njegove posete NJu Delhiju.
NJu Delhi (Foto: layoverguide.com)

NJu Delhi (Foto: layoverguide.com)

„Barak Obama, sklanjaj ruke s Indije”, uzvikivalo je blizu 100 demonstranata tokom marša u NJu Delhiju. Jedan od demonstranata je rekao da je Obamina poseta Indiji, koja počinje u nedelju, usmerena na izgradnju vojne alijanse sa NJu Delhijem, iako Vašington govori o jačanju političkih i ekonomskih veza, preneo je AP. Vodeća Komunistička partija Indije i Komunistička partija Indije (Marksisti) snažno se protive sporazumu o civilnoj nuklearnoj trgovini između dve države potpisanom 2008. godine. Partije se protive bilo kakvoj izmeni u zakonu o obavezama Indije koji sprečava američke kompanije da ostvare profit na osnovu sporazuma.
Pročitajte još:Srpske firme sutra u Emiratima
Lider komunista Prakaš Karat optužio je vladu premijera Narendre Modija da pokušava da pronađe način da zaobiđe zakon kako bi pomogla američkim kompanijama. Obama će u NJu Delhi doputovati sutra u trodnevnu posetu radi razgovora sa premijerom Narendrom Modijem i učešća na paradi povodom Dana republike u ponedeljak. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA