Najnovije

JA SAM SRBIN, ZA ČETNIKE I USTAŠE ME ZABOLE K*RAC: Evo šta je Lukas poručio Hrvatima nakon otkazivanja koncerta!

Nakon što je u Hrvatskoj pokrenuta peticija da se zabrane nastupi Ace Lukasa, Saše Matića i Harisa DŽinovića na “Rujan festu” u Zaprešiću, mestu u blizini Zagreba, Lukas je odlučio da otkaže svoj nastup i u otvorenom pismu je, bez dlake na jeziku, imao šta da poruči Hrvatima, a naročito tamošnjim hejterima.

Aca Lukas (Foto: Jutjub)

– O daljim koracima u vezi sa koncertima u Hrvatskoj ću razmisliti. Da se razumemo, ovim potezom ću razočarati hiljade i hiljade fanova u toj državi, ali tamo gde generalno nisam dobrodošao, naravno da neću ni ići. Ne iz straha, nego iz principa. Ipak, tamo gde su toliko protiv mog dolaska i još kada u medijima dobiju takvu podršku među običnim svetom i pritom me bezočno klevetaju, nazivajući me četnikom i ne znam ni ja kako, ne vidim nijedan razlog da se tamo nađem. Žao mi je što je tako, isključivo i samo zbog publike koja me zaista voli i zaista razume – napisao je Aca na početku otvorenog pisma koje je objavio “Kurir”.
– Znate, za razliku od mnogih, ja sam u svakom delu stare Jugoslavije uvek sa ponosom Srbin, i nisam menjao po potrebi mesto rođenja, opredeljenje, nacionalnost ili veru. Imam svoj stav o događajima koji su nas sve snašli od devedesetih pa naovamo, ali ga javno ne iskazujem jer sam pevač. Sigurno da vam se moje mišljenje ne bi dopalo, jer je dijametralno suprotno od vašeg, što nije ni čudno jer sam Srbin i s ponosom volim svoju zemlju, kao i vi vašu. Isto tako se nikada, opet za razliku od mnogih, nisam ulagivao i pričao ono što bi ljudi možda voleli da čuju i time pokušao da ih pridobije. Mrzim licemerje! LJude sam upravo fascinirao svojim uvek istim stavom, ali najviše muzikom i zabavom, zato su moji nastupi i u Hrvatskoj najposećeniji – naglasio je Aca.
– Očigledno je da ovi drugi više vole one koji kada iz Srbije dođu u Hrvatsku, kažu kako pevaju na maternjem hrvatskom, a kada se vrate u Srbiju, prave viceve i sprdaju se na vaš račun. Znate, ja nisam takav! Ja pričam i pevam isključivo na srpskom, gde god da sam, ali isto tako poštujem sve druge narode i nacionalnosti koji me slušaju, ali sam uvek Srbin. Četnik nisam, a ni partizan, a ni ustaša. I eto moje omiljene reči jer me boli ku**c za sve njih zajedno. Ja širim ljubav pesmom. To sam isto rekao i kada su me u Srbiji napadali zbog hrvatskog dresa i opet bih to uradio. I dalje ću, kada ne igra Srbija, navijati za Hrvatsku, ne da bih se nekom dodvorio kao što to rade mnogi, nego jednostavno zato što imam puno poznanika među hrvatskim fudbalerima i bivšim i sadašnjim, i oni će mi uvek biti bliži od nekog Ronalda – napisao je, između ostalog, Aca Lukas. Da li to JK nema gaćice?! Proverite OVDE! Izvor: Telegraf.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA