Najnovije

ZA KOLINDU VAŽE DRUGAČIJA PRAVILA: Predsednica sme što je drugima zabranjeno, mobilnim slikala glasački listić!

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović snimljena je danas prilikom glasanja na prevremenim parlamentarnim izborima u toj zemlji kako koristi mobilni telefon dok ispred nje stoje glasački listići.

Kolinda Grabar Kitanović glasa (Foto: Printskrin)

Kamera regionalne televizije N1 zabeležila je da predsednica države tokom glasanja na biračkom mestu u Zagrebu mobilnim telefonom fotografiše svoj glasački listić. Na snimku se vidi da predsednica glasa, a potom fotografiše listić.
N1 navodi da je hrvatska Državna izborna komisija (DIP) danas podsetila birače da na biračkim mestima ne smeju da koriste mobilne telefone niti da fotografišu glasačke listiće, a "predsednica to upozorenje, čini se, nije videla".
"Korišćenje mobilnih telefona i fotografisanje glasačkih listića nije primereno i u suprotnosti je sa opštim pravilima ponašanja na biračkom mestu i pravilima izbornog postupka", objavio je DIP, a hrvatska predsednica je danas, izvršavajući svoju gradjansku dužnnost, učinila upravo to što DIP smatra neprimerenim, navodi N1. Izvor: Agencije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA