Najnovije

Obama: Putin okupira manje zemlje i on je kao Sadam Husein (VIDEO)

Predsednik SAD Barak Obama kritikovao je američkog predsedničkog kandidata Donalda Trampa zbog njegovog pojavljivanja na ruskom medijskom servisu RT prošle sedmice, optužujući ga da pokušava da se "dodvori" ruskom predsedniku.

Obama (Foto: Sinhua)

Obama je ruskog predsednika Putina uporedio sa Sadamom Huseinom u jednom od svojih najoštrijih komentara na račun predsednika Putina.
"Kada ga je novinar pitao /Trampa/ zašto podržavaš ovog čoveka /Putina/, on je odgovorio - `On je jak čovek. Vidite, on ima podršku od 82 odsto`. Pa da, Husein je imao 90 odsto. Ako kontrolišete medije i svima uzmete građanske slobode, i vi zatvorski disidentu, to je ono što se dešava", rekao je Obama, obraćajući se okupljenima u kampanji Hilari Klinton u Filadelfiji.
"On voli tog tipa. Sada njihov kandidat hvali tamo tog momka, rekavši da je on jak vođa, jer okupira manje zemlje, zatara svoje protivnike, kontroliše medije, i vodi ekonomiju u recesiju.", rekao je Obama.
To nije prvi put da se ime Vladimira Putina pominje u predsedničkoj kampanji SAD, ali ovaj put predsednik SAD je ikoristo svoje "argumente" otvoreno u kampanji Hilari Klinton protiv Trampa.
"Situacija je postala zaista smešna i graniči se na glupošću", smatra Gregori G. Kopli, urednik "Defense & Foreign Affairs".
"U mojih 50-ak godina praćenja aktivnosti američke vlade, nikada nisam video ovakav nivo pristrasnosti gde predsednik zapravo govori da je je reč o opozicionoj partiji kao neprijateljem države", rekao je Kopli za RT.
"Poruke koje je Donald Tramp saopštio RT-u su nedvosmislene u kampanji. Baš kao i činjenica da je Vikiliks obelodanio elektronsku poštu Demokratske stranke, kao i to šta je Demokratdka partija radila", dodao je Kopli.
"Američki establišment žrtvuje ključne bilateralne odnose da bi pobedio na izborima", smatra Kopli. On je dodao da ni Obama, ni Klintonova nisu zainteresovani za ujedinjenje zemlje, nego da su radije zainteresovani za pobedu i angažovanje onoga, šta je moderna demokratija postala - tiranija marginalne većine nad marginalnom manjinom", dodao je Kopli.
"Kada razmišljate o tome koliko je puta kampanja Klintonove doprla do predsednika Putina i navodnog ruskog hakovanja Hilari Klinton, zapitate se koliko su očajni", primetio je Kopli primetio.
"Predsednik Obama je izgubio bukvalno sav ugled u međunarodnoj zajednici, a sa gubitkom ugleda on je postao očajan."
Izvor: Vostok, RT

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA