Najnovije

Milo napao Srbiju, a evo kako mu je Šešelj odgovorio (VIDEO)

Milo Đukanović zvanično je preuzeo dužnost predsednika Crne Gore i u jednoj od prvih izjava odmah napao Srbiju! Naime, Đukanović je u svom polažući zakletvu poručio da je Crna Gora od "opcije da bude provincija proširene Srbije, postala ekonomski najrazvijenija zemlja Zapadnog Balkana i izvesno prva sledeća članica EU", što nije prošlo bez odgovora od političara i analitičara iz Beograda.

Šešelj (Foto: Jutjub)

Komentarišući Đukanovićevu izjavu, predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ističe da je Crna Gora "mafijaška država" u kojoj su građani potpuno obespravljeni.

Obespravljeni građani

- Nažalost, Crna Gora je jedina mafijaška država u čitavoj Evropi, prava mafijaška država, i država u kojoj su građani potpuno obespravljeni, pripadnici raznih nacionalnosti potpuno obespravljeni, a to je sve proizvod ucena koje je jedan mafijaški režim morao da ispuni Zapadnim silama, da njegov čelnik ne bi zaglavio u zatvoru. Ipak, nadam se da će se situacija promeniti i da će Milo Đukanović pasti sa vlasti i da će ga stići zaslužena kazna - kaže Šešelj.

Šešelj je podsetio i na to kako prođu svi lideri koje su podržavali Amerikanci, ali za Mila Đukanovića kaže da neće doći do američkog zatvora, već da će završiti u italijanskom.

- Pa, setite se kako je prošao Norijega. Dok im je trebao, zasipali su ga ljubažnošću i poklonima i nije im smetalo što je jedan od glavnih trgovaca drogom u Centralnoj Americi. Kad im više nije trebao, poslali su svoje snage da se iskrcaju u Panami, uhapsili su Norijegu i odveli ga u SAD da trune u američkom zatvoru. Što se tice Mila Đukanovića, on verovatno neće stići do američkog zatvora, za njega je dovoljan neki italijanski zatvor - zaključio je lider radikala.

Politički analitičar Dragomir Anđelković  tvrdi da se radi o prebacivanju krivice na Beograd. 

Prebacivanje krivice

- Milo Đukanović potpuno menja teze. Činjenica je da je kriminalna hobotnica, čiji je on bio deo, eksplatisala Srbiju i dalje je ekspoatiše, a ne da je Crna Gora bila bilo kada provincija Srbije, niti je to bilo kog iz Srbije želeo. To je njegov izgovor, on prebacuje krivicu na Beograd. Što se tiče njihove razvijenosti, to govori o ozbiljnoj pomoći koji dobijaju od Zapadnih centara moći, a Srbija je mnogo ekonomski stabilnija od Crne Gore - tvrdi analitičar.

Anđelković smatra i da je Crna Gora NATO kolonija i zemlja u kojoj vlada mafija.

- Oni su apsolutno NATO kolonija i, još gore od toga, oni su zemlja u kojoj vlada mafija, zemlja koja je u službi mafijaškog interesa, a ne nacionalnog interesa građana Crne Gore - kaže on.

Rusija mora da brani Srbiju i da sa njom razvija najbliže moguće odnose, jer je ona ključna karika na Balkanu. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA