Najnovije

Zaštitnik građana u poseti Šapcu: Saša Janković se sastao sa gradonačelnikom Zelenovićem

Zaštitnik građana Saša Janković boravio je juče u radnoj poseti Šapcu, tokom koje se sastao sa gradonačelnikom Šapca Nebojšom Zelenovićem.

Saša Janković, Nebojša Zelenović (Foto: Opština Šabac)

NJegova namera je da u Šapcu, kao i u ostalim gradovima Srbije, na licu mesta čuje od građana i predstavnika lokalne vlasti šta se može unaprediti da bi građani bili zadovoljni efikasnijim, delotvornijim, jeftinijim i bržim radom lokalne vlasti.

- Kao zaštitniku građana, godišnje mi se obrati više od 20.000 građana, ali posete i direktni razgovori sa građanima i predstavnicima vlasti su dragoceni, kako za potvrdu izveštaja koje pišem, tako i za njihovu dopunu i korekciju, istakao je Saša Janković.

On je poručio da je osnovni cilj njegove posete gradovima Srbije da pojedinci, društvene grupe, udruženja i mediji kažu ono što misle da brže i bolje može da se učini, kako bi građani pred organima vlasti i administracijom stajali dostojanstveni, znali zašto plaćaju porez i kako bi zakon u Srbiji podjednako važio za sve i svuda.

Prema mišljenju gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića, važno je da zaštitnik prava građana posećuje lokalne samouprave i razgovara sa građanima.

- Sa druge strane, izvršna vlast dužna je da sluša naloge ombudsmana i da vodi računa o pravima građana, jer je to jedini način da se oblikujemo kao pristojno društvo, zaključio je gradonačelnik Šapca.

Na tribini pod nazivom „Prava građana u Srbiji – na papiru i u stvanosti“, organizovanoj u Šabačkom pozorištu, zaštintnik građana Saša Janković govorio je o radu institucije na čijem je čelu i odgovarao na brojna pitanja građana.

Kako je objasnio, jedan od ciljeva posete gradovima Srbije je da se građani bliže upoznaju sa ustavnim i zakonskim ovlašćenjima zaštitnika građana i mogućnostima koje imaju na raspolaganju u borbi za zaštitu njihovih prava.

Pored zaštitnika građana Saše Jankovića, na tribini su učestvovali: Vesna Petrović iz Beogradskog centra za ljudska prava, Aleksandar Prica, predstavnik Asocijacije „Duga“ i Darko Pavlović iz Udruženja „Svetlost“. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA