Najnovije

DOLIJAO: Tači će odgovarati za klanje Srba?!

Kosovski predsednik Hašim Tači mogao bi da bude jedan od članova bivše Oslobodilačke vojske Kosova optuženih pred Specijalnim sudom za zločine te terorističke organizacije na Kosovu, koji bi trebalo da započne s radom u Hagu.

Hašim Tači (Foto: kryeministri-ks.net)

Tu informaciju objavio je holandski list Volkskrant, a vest je preneo Koha ditore, koji je naveo da u svom prvom javnom pojavljivanju nakon postavljenja na funkciju glavni tužilac tog suda Dejvid Švendiman nije kazao ko su mogući optuženi.
Holandski list piše da su Tači i njegovi saradnici već dugo suočeni sa optužbama za trgovinu organima i druge zločine.
Asocijacija lekara Nigerije optužila je Ročasu Okorču, milijardera i guvernera savezne države Imo, da je organizovao mrežu za trgovinu ljudskim organima u Nigeriji u saradnji s Tačijem.
Srpske vlasti su 1999. podigle drugu optužnicu protiv Tačija zbog terorističkih napada na putu Kosovska Mitrovica - Peć u kojima su 1996. ubijena tri, a ranjena šestorica policajaca. Srbija je tada osnažila poternicu za Tačijem.
Srpsko tužilaštvo je 2002. godine protiv Čekua, Tačija i Haradinaja podnelo krivičnu prijavu Haškom tribunalu zbog planiranja, podsticanja i izvršenja genocida nad srpskom zajednicom u Pokrajini. Tači i Čeku optuženi su i za saučesništvo u genocidu, sprovođenje terora, progon stanovnika Pokrajine, zbog čega je s KiM izbeglo najmanje 237.820 Srba i nealbanaca. Izvor: Fonet, Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA