Najnovije

Sanda bi ponovo na čelo DSS

Članstvo DSS po svoj prilici čekaju direktni izbori za novog predsednika stranke, za šta se zalaže šefica poslaničke grupe DSS Sanda Rašković Ivić, koja je pre dva meseca inače podnela ostavku na mesto predsednika.

Sanda Rašković Ivić (Foto: Jutjub)

Raškovićeva je juče saopštila da se zalaže za taj način održavanja predsedničkih izbora u stranci kako bi u donošenju odluke učestvovali svi članovi koji plaćaju članarinu, a ne samo „pojedine lobi grupe“.

Sednica 1. oktobra

Podsetimo, bivša liderka DSS podnela je ostavku zbog načelnog neslaganja u vezi sa formiranjem lokalnih koalicija, naročito u centralnim beogradskim opštinama u kojima je koalicija napravljena sa SNS. Ona je potvrdila da na sednici Predsedništva DSS nije jednoglasno doneta odluka o potvrđivanju svih do sada ostvarenih lokalnih koalicija u gradovima, opštinama i gradskim opštinama.
- Razumela sam da će konačnu reč o tome dati Glavni odbor. Posle toga, videćemo mogu li dve struje, suprotstavljene o ovom pitanju, da nastave zajedno - naglasila je Raškovićeva i podsetila da je za 1. oktobar zakazana sednica GO DSS i da bi potom trebalo da se održi skupština stranke.
- Skupštinu ne očekujem u skorije vreme jer stranku očekuju i izmene statuta - poručila je ona.

Pajtićeva sudbina...

Politički analitičar Branko Radun smatra da Raškovićeva zalaganjem za direktne izbore u stranci zapravo očekuje da će je članstvo moliti da se vrati na tu funkciju.
- Sanda verovatno misli da bi imala prednost u odnosu na druge na direktnim izborima. Ona se povukla misleći da će je moliti da se vrati. Potrebno je da se DSS vrati nekim svojim korenima, a ko je dobar kandidat, teško je reći. DSS je na vrlo niskom nivou, pa je odlaskom predsednika veoma malo ostalo podrške i članova. Ne deluje trenutno da stranka ima perspektivu - objašnjava Radun i dodaje da i Raškovićevoj može da se „obije u glavu to što traži direktne izbore, kao što se Pajtiću desilo“.
Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA