Najnovije

TRAMP: Nuklearni potencijal Rusije moćniji je od našeg (VIDEO)

Nuklearni arsenal Rusije noviji je od američkog, mogućnosti SAD su zastarele, izjavio je kandidat Republikanske partije za predsednika SAD Donald Tramp.

Donald Tramp (Foto: Sinhua)

„Rusija proširuje svoje mogućnosti, oni imaju mnogo novije mogućnosti nego mi“, rekao je Tramp tokom debate sa svojom protivnicom Hilari Klinton odgovarajući na pitanje voditelja o svom stavu o nuklearnom oružju.
Tramp je nazvao „nuklearnu pretnju najvećom pretnjom“. Republikanac je dodao da smatra da bi bilo idealno potpuno odbacivanje takvog oružja, međutim, kao predsednik, on nema nameru da prvi pokrene razoružanje.
„Ako nuklearno oružje bude primenjeno to je kraj, ali istovremeno mi treba da budemo spremni i ništa da ne sklanjamo sa stola“, istakao je Tramp.
 Hilari Klinton je ponovo izjavila da Trampu ne treba poveravati nuklearno oružje.
Prema pravilima američke predizborne kampanje, u debati mogu da učestvuju kandidati koji imaju podršku 15 odsto Amerikanaca. Prema poslednjnim anketama, koje su sprovele televizija Ej-Bi-Si i list „Vašington post“, Hilari Klinton nalazi se ispred Trampa za dva odsto: 46 prema 44. Ime novog predsednika SAD biće poznato 8. novembra.
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA