Najnovije

FIRER I JA! DUTERTE: Hitler je ubio 3 miliona Jevreja, ja ću 3 miliona narkomana!

Filipinski predsednik Rodrigio Duterte pojačao je krvavu anti-krminalnu retoriku poređenjem Hitlerovog masakra miliona Jevreja sa svojom ambicijom koja bi ga "usrećila ukoliko uspe da pobije tri miliona zavisnika".

Rodrigo Duterte (Foto: Sinhua)

Duterte je to izjavio po povratku iz Vijetnama gde je razgovarao sa tamošnjim liderima o načinima borbe protiv narkotika, prenosi AP.
- Hitler je ubio tri miliona Jevreja, a mi imamo tri miliona narkomana. Bio bi srećan ako bi ih sve pobio - izjavio je Duterte pozivajući se na procenu filipinske vlade o broju preprodavaca i uživaoca narkotika na Filipinima. 
Duterte kaže da njegove javne pretnje smrću služe kako bi zastrašile dilere drogom i navele ih da prestanu time da se bave kao i da obezhrabnri potencijalne korisnike.
U svojoj predizbornoj kampanji, Duterte je obećao da će pobiti toliko dilera i korisnika droge da će "moći da nahrani sve ribe na obalama Manile", kao i da će ih ubijati vešanjem, jer "ne želi da troši struju na njih", prenosi AP.
Dok su Hitlerove žrtve bili nevini ljudu, Duterte tvrdi da je njegov cilj "da ''izleči'' svoju zemlju ubijanjem kriminalaca" prenosi AP.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA