Najnovije

NAPETO: Obama i Duterte prvi put nakon afere "kučkin sin"!

Predsednik SAD i filipinski lider Rodrigo Duterte nakratko su se sreli na samitu u Laosu, prvi put nakon što je Duterte Obamu nazvao 'kučkinim sinom'.

Rodrigo Duterte (Foto: Jutjub)

Iako su iz filipinske vlade poslali saopštenje da su 'izrazito srećni' što je do susreta došlo, iz američke vlade poručuju da je reč tek o 'kratkoj diskusiji' pre gala večere.
Obama i Duterte na događaj su došli odvojeno, a tokom večere koja je trajala sat i dvadeset minuta izbegavali su jedan drugog. 
S druge strane, filipinski ministar spoljnih poslova Perfekto Jasej kaže kako su Duterte i Obama poslednji napustili dvoranu, ali ne zna da li su se dodatno zadržali u razgovoru. 
Kako prenosi "Jutarnji list" na snimcima se vidi da se napetost mogla 'parati nožem' a sve zbog izjava kontroverznog filipinskog predsednika. 
Podsetimo, Duterte se pre nekoliko dana na konferenciji za novinare obrušio na Obamu koji ga je kritikovao zbog njegovog 'rata protiv droge' u kojem je u nekoliko meseci ubijeno oko dve i po hiljada ljudi. Duterte je tada Obamu nazvao 'kučkinim sinom'. 
Inače, Duterteu ovo nije prvi ovakav ispad. Ranije je već američkog državnog sekretara DŽona Kerija nazvao ludakom, a Papu Franju takođe 'kurvinim sinom'.
Izvor: Jutarnji.hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA