Најновије

ОДГОВОРИО ХАГУ У СВОМ СТИЛУ, ШЕШЕЉ: Нису доказали моју кривицу, јер је нема!

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ поручио је да се никада добровољно неће вратити у Хаг и да Тужилаштво Хашког трибунала није доказало његову кривицу јер је нема.

Војислав Шешељ (Фото: СРС)

Шешељ је потврдио да је уочи Нове године послао Трибуналу одговор на жалбу Сержа Брамерца у којем је на стотину страница образложио зашто је неоснован захтјев главног тужиоца да се суђење понови или да се он прогласи кривим и осуди на затворску казну.
Он је истакао да је на крају свог обимног поднеска јасно навео да је реч о његовом посљедњем обраћању Хагу.
Шешељ је у одговору Хагу, у који су "Вечерње новости" имале увид, навео да је тужилац у захтеву за његовим суђењем злоупотријебио положај, пре свега, "бројним непрофесионалним коментарима", те да је "опсесија" Тужилаштва да му изрекне оптужујућу пресуду.
Лидер СРС-а подсетио је да се на његовој ослобађујућој пресуди, која је објављена 31. марта прошле године, радило пуне четири године, што је најдуже у историји Трибунала.
"Осим што има правне мањкавости, тужба Брамерца није утемељена ни на једном аргументу и доказу", каже Шешељ.
Брамерц има рок од две недеље да реплицира на Шешељев поднесак, након чега ће Жалбено веће да закаже претрес. Погледајте ОВДЕ, Шешељ говори о "незаборавним дочецима" у Хагу! Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА