Најновије

ЕКСКЛУЗИВНО: Текст писма којим је Шешељ извређао Сержа Брамерца (ФОТО)

Заменик председника Српске радикалне странке Немања Шаровић представио је на данашњој конференцији за медије најновију књигу Војислава Шешеља под насловом „Хашка пресуда – први део“.
У књизи је објављен целокупан текст првостепене пресуде Војиславу Шешељу, два сагласна и једно супротно издвојено мишљење троје судија у овом процесу. Шаровић је истакао да сама чињеница да је свe троје судија написало издвојена мишљења и да су издвојена сагласна мишљења веома обимна говори о важности овога предмета за Хашки трибунал и за правну праксу. У књизи се такође налази жалбени поднесак тужилаштва, као и одговор Вoјислава Шешеља на жалбу, чији су аутори четворо правних саветника председника Српске радикалне странке.

Шаровић је изнео мишљење да је ова књига нешто што ће заиста бити вредно сведочанство о свему што је Војислав Шешељ урадио у Хашком трибуналу и да ће она бити дуго проучавана. Шаровић је такође објаснио да Шешељ није желео лично да одговара на жалбени поднесак, с обзиром на то да тужилаштво представља неспособни и корумпирани тужилац Серж Брамерц. Он је објаснио да Шешељ Брамерцу може да одговори једино цитирањем текста писма које су Козаци из Запорожја крајем 17. века упутили турском султану Мехмеду Четвртом када им се он обратио тражећи од њих да се без даље борбе предају и положе оружје. Овакав одговор Војислава Шешеља Брамерцу послат је јуче – открио је Шаровић.

Интервју Војсилава Шешеља у коме говори о политичкој ситуацији у Србији прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА