Најновије

ИЗМЕРИТЕ ОБИМ СТРУКА И ВЕЛИЧИНУ ГРУДЊАКА: Ове бројке вас упозоравају на ваше здравствено стање

Можда вам делује банално али ове бројке вам могу рећи много тога о вашем здрављу.

Илустрација (Фото: pixabay.com)

1. Да ли је обим вашег струка већи од 78цм?
За сваких 2,54цм преко ове вредности, ризик од канцера дебелог црева повећава се за 3%. Обим струка је такође добар индикатор ризика од срчаних обољења, дијабетеса и хипертензије. Умањење обима кроз дијете и физичке активности смањује ризик од свих поменутих обољења.
2. Да ли је величина вашег грудњака 80Д или више?
Број грудњака 80 је просечан, а корпа Д намењена је женама са великим (али не превеликим) грудима. Ипак, статистике показују да жене са овом величином грудњака имају болове у леђима због притиска на кичму. У том случају, пилатес вежбе ће помоћи – њима ћете ојачати мишиће централног дела тела који пружају ослонац кичми.
3. Да ли је обим ваших бутина (појединачно) већи од 58,4цм?
Ако је тако, онда сте изложени већем ризику од срчаних обољења, тврде експерти. Са друге стране, превише мршаве бутине могу да укажу на недовољно укупне мишићне масе, што значи неадекватно искоришћавање инсулина – хормона који претвара шећер из крви у енергију. То повећава ризик од настанка дијабетеса, а последично и срчаних обољења.
4. Да ли сте виши од 174цм?
Амерички научници открили су да висина преко ове вредности незнатно повећава ризик од канцера дојке. Разлог? Хормони раста могу узроковати увећање ткива млечних жлезда. Али немојте да бринете, већ редовно контролишите дојке.
5. Да ли можете јасно да видите даље од 20 метара?
Станите на овој удаљености од паркираног аутомобила. Уколико је ваш вид нормалан требало би јасно да видите бројке и слова на регистрацији, а ако не можете то, обавезно идите код офтамолога. Иако је ваш вид раније био савршен, од средине четрдесетих година живота он почиње да слаби, било на даљину или близину. Управо због тога, могуће је да ће вам бити потребне диоптријске наочаре, или контактна сочива.
6. Да ли можете да издржите 30 секунди радећи пленкинг?
Лезите на стомак, поставите лактове и надланице изнад груди, а потом се подигните од пода одгурујући се стопалима. Исправите леђа и задржите се у овом положају 30 секунди. Ако не можете, онда то значи да су вам мишићи централног дела тела слаби, што изазива болове у доњем делу леђа и лошу равнотежу. Ојачајте овај део тела редовним вежбама.
Извор: Женски магазин

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА