Најновије

БиХ под колонијалном управом

Деветог јануара ове године, одржат ће се прослава Дана Републике поводом 25 година постојања Републике Српске. Било је предвиђено да се тим поводом одржи и полицијска парада. Тој паради је требало да присуствује и Трећи пјешадијски пук Оружаних снага БиХ који је састављен од Срба и који је некад учествовао у стварању Републике Српске. Постигнут је договор са Министарством обране БиХ да тај пук буде присутан на паради као и његов војни оркестар.

Емил Влајки (Фото: УНС)

Пише: Емил Влајки И тада се десила једна незамислива ствар, незабиљежена у свјетској хисторији међународних односа!
Тим арогантним, бахатим и прљавим догађајем се још једном показало да је Босна и Херцеговина највише понижавана земља на свијету. А та понижења су уперена првенствено против српског народа, и у корист Бошњака/муслимана. Наиме, од јучер смо добили, поред Суда, Тужилаштва и Уставног суда БиХ и новог „тумача“ правног система ове земље: НАТО пакт!? Цитирајмо:
Командант НАТО Штаба у БиХ, бригадни генерал америчке војске Жизел Вилс казала је за новинску агенцију Патриа да ниједан припадник ОС БиХ не смије учествовати на обиљежавању Дана РС. „У овом тренутку, учешће било ког припадника ОС БиХ у било којем дијелу програма Дана Републике Српске 9. јануара представљало би кршење Закона о одбрани: према закону, те особе би подлијегале дисциплинским мјерама, укључујући и отпуст из војне службе“. Невјеројатно али истинито! НАТО је, прво, бомбама и лажима засипао Србе, а сада га и правно уништава!
С друге стране, Предсједништво БиХ, је требало да осуди тај арогантни колонијализам, али је шутјело као заливено. А Министарство обране БиХ мијења своје првобитне одлуке о учешћу Трећег пјешадијског пука у паради, то јест укида у потпуности ту одлуку и повинује се жељама НАТО господара! Тиме се, по тко зна који пут показало да Босном и Херцеговином владају Вашингтон, Брисел, ММФ и НАТО, те да та земља нема ни 'С' од суверености.
Српски члан Предсједништва БиХ, Младен Иванић, умјесто да, иако у мањини у Предсједништву, осуди то срамно подаништво, нуди неке „штосове“ како да се избјегне НАТО наредба и да се Трећи пук ипак доведе на параду.
До када ће се српски народ служити „штосовима“ да би прикривао понижења која му намећу страни господари?
С обзиром да се ова понижења интензивирају (укидање Дана Републике РС, осуда Референдума. итд.), јасно је, да је основни циљ странаца да се униште сви темељи државности Срба у БиХ у корист унитарне бошњачке државе, односно бошњачке џамахирије.
Крајње је вријеме да Народна Скупштина Републике Српске својим актом поништи све надлежности пренесене из Бања Луке у бошњачко Сарајево и да се као конфедеративна јединица БиХ вратимо на првобитни, дејтонски Устав из 1995. Да имамо, као некада, грб, химну, заставу властиту војску, полицију, администрацију, пасоше и границе у односу на други ентитет.
Боже правде!
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА